Europees patent voor efficiënte zelfregelende klep ventilatierooster

Aralco NVS heeft Europees patent op unieke zelfregelende klep.

Aralco NVS, fabrikant van ventilatieroosters en ventilatiesystemen, heeft een Europees patent verkregen voor de zelfregelende klep van haar ventilatieroosters. In tegenstelling tot andere fabrikanten heeft deze zelfregelende klep 2 scharnierpunten.

Zodoende werkt de klep efficiënter, wat weer voor een hoger comfort zorgt, ‘over’ventilatie voorkomt en energie bespaart.

Twee scharnierpunten

De zelfregelende EPC-klep van Aralco NVS heeft 2 scharnierpunten, waardoor de luchtdoorlaat heel nauwkeurig geregeld kan worden. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en wordt over ventilatie voorkomen.

 
Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt dat de ventilatie-opening veel meer verkleind kan worden. Bijvoorbeeld in situaties bij een gewijzigde luchtdruk op de gevel, bij temperatuurverschillen, bij veranderende windsnelheden en bij veranderende windrichtingen.

 
De gepatenteerde EPC-klep bevindt zich in de Aralco NVS roosters MultiAir EPC, FlexAir EPC, Junior 150 EPC, MultiCoust EPC en het brandwerend rooster FireCatch EPC.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie