Ventileren en verwarmen in harmonie met RENSON Systeem E+

Gezond binnenklimaat gecombineerd met lager wordend energieverbruik.

RENSON® ontwikkelt al jaren systemen die voor een gezond binnenklimaat zorgen en bijdragen aan een steeds lager wordend energieverbruik in woningen. Het ventilatiesysteem C+ zorgde al voor een daling maar het nieuwe Systeem E+ gaat nog een stap verder.

Warme afvoerlucht wordt gecombineerd met buitenlucht, die dan door de hernieuwbare energiebron in het systeem voor sanitair warmwater en ruimteverwarming zorgt.

Vraaggestuurde ventilatie

Ventilatiesysteem E+ combineert de continue toevoer van verse lucht in droge ruimtes via zelfregelende ventilatieroosters met de mechanische afvoer van vervuilde lucht in zowel de natte als de droge ruimtes via een centrale afvoerventilator. Het toestel wordt op zolder of in een technische ruimte gemonteerd. In de afvoerruimtes ziet de gebruiker alleen aluminium design afvoermonden die met de ventilator verbonden zijn via het nieuwe Easyflex® kanalensysteem.

 
De ventilator kan elke vochtige en droge ruimte prima ventileren. Dynamische sensoren analyseren continue de afvoerlucht op CO2 of vocht en/of VOC’s (vluchtige organische stoffen) en passen zo het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan.

 
Met het unieke Smartzone-principe wordt automatisch meer geventileerd in die ruimtes waar mensen zijn, zoals de woonkamer. Gaan de bewoners naar bed, dan wordt de afvoer in de woonkamer onmiddellijk verminderd en wordt meer lucht afgevoerd in de slaapkamers. Zo garandeert RENSON® een gezonde binnenlucht in elke ruimte.

Verwarming en warmwater

De warmtepomptechnologie brengt warmte uit de menglucht naar een hoger temperatuurniveau, bruikbaar voor ruimteverwarming (via een platenwarmtewisselaar) en sanitair warmwater (via een spiraal rond het boilervat). De duurzame energie kan immers ook opgeslagen worden, want het systeem omvat een perfect geïsoleerd buffervat van 300 liter (4 tot 6 personen) voor het sanitair warmwater. Zo kan een grote hoeveelheid water met een beperkt vermogen opgewarmd worden.

Hybride opstelling

Het systeem vormt de basis van een hybride opstelling en wordt gecombineerd met een andere klassieke warmtebron, zoals een externe laagvermogen solo condenserende verwarmingsketel op gas of stookolie.

 
Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare hernieuwbare warmtevermogen, dan activeert de E+ndura de klassieke warmtebron. De ingebouwde Energy Analyser zal hierbij telkens de meest voordelige energiebron kiezen. Bovendien kan dit nieuwe systeem gemakkelijk verder uitgebreid worden met een thermische zonnecollector, waardoor de woning nog energiezuiniger wordt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie