WaxedWood Gold: gevelbekleding met natuurlijke bruine uitstraling

Verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling.

WaxedWood Gold is gevelbekleding op basis van een hoogwaardige verduurzaming met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.

Hout uit duurzaam beheerde bossen wordt onder vacuüm en druk verduurzaamd. Tegelijk wordt een emulsie van diverse wassoorten ingebracht. 
De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is WaxedWood Gold stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar.

Onderhoudsarme gevelbekleding met 25 jaar onafhankelijke garantie

Geveldelen van WaxedWood Gold worden gemaakt met een hoogwaardig assortiment uit Grenen, Siberisch Lariks en Western Red Cedar. Door deze houtsoorten te keizen kan met WaxedWood Gold een gevel met fraaie uitstraling en relatief weinig onderhoud worden gerealiseerd. Daarnaast biedt de combinatie tussen het hout en de behandeling een mogelijkheid om afhankelijk van de houtsoort tot 25 jaar garantie te bieden bij de Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH).

Zonder verfsysteem een natuurlijke bruine kleur

Het hout heeft direct een exclusieve bruine kleur die past bij duurdere (hard)houtsoorten. Dit biedt een oplossing voor projecten en toepassingen waarin een bruine beitskleur gewenst is, zonder dat dit apart aangebracht hoeft te worden.

 
Op den duur zal het hout verkleuren door invloeden van regen en zon. Vocht en UV-belasting zorgen voor een vergrijzing met een bruine tint van het WaxedWood Gold. Door de verduurzaming met waterafstotende werking en pigment is de verkleuring relatief egaal, en aantasting van vuil minimaal.

Gebaseerd op bewezen technologie

Voor de behandeling wordt de technologie van WaxedWood gebruikt: een gepatenteerd verduurzamingsmiddel in combinatie met wassoorten. Op basis van laboratorium- en veldtesten is vastgesteld dat het in alle risicoklassen en toepassingen uitstekend beschermd tegen een breed scala aan houtaantastende insecten en schimmels.
WaxedWood heeft van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) het predicaat Duurzaam Bouwmateriaal gekregen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie