Wienerberger brengt Spaanse warmte en passie in Hollands gevelbeeld

Iberia-serie Wienerberger kleurt gevels warm rood en oranje.

De nieuwe serie bestaat uit 5 authentieke en expressieve bakstenen in krachtige rode en oranje tinten. De Hubert productiemethode resulteert in diepe, ruwe nerven en minder strakke vormen waardoor de bakstenen extra diepte en beleving krijgen.

De productiemethode zorgt er ook voor dat deze uiterlijke kenmerken voor de gehele baksteen gelden, zodat die aan alle zijden te verwerken is.

Grotere volumes

De Iberia-serie bestaat uit 5 sorteringen in handvorm. De bakstenen in rood en oranje zijn geïnspireerd op Spaanse bouwstijlen. Kwalitatief goed en sober in de basis en decoratief door het kleurgebruik.

 
De gevelbakstenen uit de Iberia-serie hebben toepasselijke namen als Andalucia, Catalunya, Navarra, Asturia en Galicia. Drie daarvan zijn gesinterd voor nog meer karakter. De andere twee hebben een lichte nuancering voor een subtiel maar sprekend gevelbeeld. Mede door de kwaliteit, het interessante prijsniveau en de expressie zijn de gevelbakstenen uit de Iberia-serie zeer geschikt voor grotere volumes in seriematige of conceptuele bouw. Alle bakstenen zijn verkrijgbaar in waalformaat (210x100x50 mm).

Goed morteladvies

Omdat de bakstenen aan alle zijden gelijke uiterlijke kenmerken hebben, hoeft de metselaar daar bij de verwerking niet op te letten. Speciale aandacht gaat ook uit naar de keuze van de kleur mortel. De kleur van de voeg heeft grote invloed op de uitstraling van de gevel en Wienerberger benadrukt het belang van een goed morteladvies.

 
Bekijk de kleuren van de verschillende sorteringen en het effect van de kleur van de voeg in de texturengenerator binnen het productzoeksysteem op www.wienerberger.nl/gevel.

Gratis monster

Geïnteresseerden kunnen de Iberia-serie bekijken op www.wienerberger.nl of in de Wienerberger Expo in Zaltbommel. De Expo is op afspraak geopend van maandag tot en met vrijdag. Bouwprofessionals kunnen een gratis monster van de nieuwe gevelbakstenen aanvragen via info.nl@wienerberger.com.

« Nieuws overzicht