Toevoeging luchtbelvormer zorgt voor betere vorst-dooizout bestendigheid

Van Hattum en Blankevoort zet micro bolletjes in bij vervanging viaducten A15.

Twee viaducten over de A15, het Veerwegviaduct in Papendrecht en het Wilhelminaviaduct in Hardinxveld-Giessendam zijn inmiddels (2014) vervangen.

Aannemer Van Hattum en Blankevoort moest zorgen voor betere vorst-dooizout bestendigheid.

Nieuwe luchtbelvormer

Een luchtbelvormer voegt luchtbelletjes toe aan het beton. Belangrijk is dat de luchtbellen gelijkmatig worden verdeeld en dat ze homogeen zijn in grootte: een lastige klus.

 
Daarom ontwikkelde Master Builders Solutions een nieuwe luchtbelvormer onder de naam MasterAir 150, gebaseerd op elastische holle micro bolletjes. Dit product zorgt gegarandeerd voor een zeer homogene luchtbelstructuur, zowel in diameter als in spatiëring.

Onderhoudsvoordelen

Van Hattum en Blankevoort koos voor deze oplossing op basis van bedrijfszekerheid en duurzaamheid. Een betere vorst-dooizout bestendigheid tijdens winterperiodes reduceert immers de kans op schade aan bijvoorbeeld de schampranden en de landhoofden. Het resultaat: minder onderhoud en herstelwerk.

Master Builders Solutions, het totaalconcept voor de bouw

BASF heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot toonaangevend toeleverancier van producten voor de bouw. Sinds kort zijn ruim 30 productgroepen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie verkrijgbaar onder de noemer Master Builders Solutions.

Duurzame oplossingen

De hoge eisen die BASF stelt aan producten en oplossingen is zichtbaar in een brede range aan producten, variërend van hulpstoffen tot complete bouwsystemen. Meer dan honderd jaar ervaring in bouw en chemie, een mondiaal opererende R&D en lokaal deskundige adviseurs vormen letterlijk de basis voor de producten en de dienstverlening.

 
Met Master Builders Solutions is BASF een belangrijke partner voor zowel projectontwikkelaars, opdrachtgevers, bouwbedrijven, betonindustrie en betonreparatiebedrijven. Met een breed aanbod vloersystemen geniet BASF bovendien bekendheid binnen industrie en woningbouw. Decoratief, waterdicht of bestendig tegen vuur of chemicaliën? Met Master Builders Solutions van BASF zijn hoogwaardige oplossingen altijd gegarandeerd.

Oplossingen voor beton
  • betonreparatie – MasterEmaco;
  • betonbescherming – MasterProtect;
  • betonindustrie – MasterGlenium;
  • waterafdichting – MasterSeal;
  • tunnelbouw - MasterInject en MasterRoc.
Vloersystemen
  • decoratieve vloersystemen – MasterTop;
  • balkon- en galerijvloeren – MasterTop;
  • industriële vloeren - Ucrete en MasterTop;
  • vloeren voor bedrijven in de voeding - Ucrete en MasterTop;
  • vloeren voor bedrijven in de chemie - Ucrete en MasterTop;
  • parkeergarage vloeren - MasterSeal Traffic.

Meer over Master Builder Solutions

« Nieuws overzicht