Meer woonoppervlakte en comfort met veranda’s en terrasoverkappingen

Grens tussen tuin en woning vervaagt: binnen wordt buiten en omgekeerd.

Mensen willen veel en lang van hun tuin genieten, zonder in te boeten op leef- en wooncomfort. Een veranda of terrasoverkapping is een heerlijk beschutte plek dag in dag uit, het hele jaar door.

Ventilatie

Vroeger werd wel eens afgeraden om een veranda pal op het zuiden te plaatsen vanwege de sterke warmteontwikkeling in de zomer. Tegenwoordig gaat dit niet meer op, omdat de huidige glas- en profielsoorten, in combinatie met zonnewering, oververhitting sterk beperken.

 
De temperatuurregulerende eigenschappen van glas en aluminiumprofielen worden versterkt door een degelijke ventilatie. Dit kan via raam of dak, verluchtingsroosters of een compleet ventilatiesysteem. Een gebrek aan luchtdoorstroming leidt immers tot verhoogde luchtvochtigheid (condens op de ramen).

 
Wie zijn veranda in de zomer koeler wil houden dan de buitentemperatuur, kan kiezen voor een duurzaam klimaatsysteem. Omgekeerd, in de winter, zorgen superisolerend glas en dito profielen ervoor dat warmte binnenblijft, zodat er maximaal genoten kan worden met minimale stookkosten.

Zonwering

Daarnaast is opbouw van buitenzonwering mogelijk. Het meest efficiënt is zonwering die op geleiderails de vormen volgt en bovenop uw veranda of terrasoverkapping wordt geplaatst. Hinderlijke zonnestralen worden direct geabsorbeerd en teruggekaatst, terwijl toch een plezierige hoeveelheid licht wordt doorgelaten.

 
Aluminium leent zich uitstekend voor een vlotte en oerdegelijke constructie van veranda’s en terrasoverkappingen. Sapa Building System biedt een slank profieldesign en een ruime diversiteit aan ontwerpen, zonder enige concessies aan techniek.

Sapa Building System

Ontwikkelt en verdeelt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, vliesgevels en veranda’s en biedt technische oplossingen voor projectontwikkelaars, architecten, aannemers en constructeurs. Het bedrijf is één van de grootste spelers in de aluminium profielen sector en behoort tot de groep SAPA, wereldleider op het gebied van oplossingen in aluminium.

 
Meer info vindt u op www.sapabuildingsystem.nl.

« Nieuws overzicht