Nieuwe Knauf Gipsblokken zijn nu lichter dan 18 kg

Gebruik van andere toeslagstof zorgt voor lager gewicht zonder gipsblokken te verkleinen.

Knauf is de eerste leverancier van gipsblokken die voldoen aan de nieuwe ARBO eisen per 1 september a.s. Knauf introduceert namelijk nieuwe lichte gipsblokken. Gipsblokken met vertrouwde afmetingen en prestaties, maar dan lichter.

De nieuwe blokken wegen nog geen 18 kg!

Vertrouwde afmetingen en prestaties, maar dan lichter

Het is Knauf gelukt om lichtere gipsblokken te ontwikkelen met dezelfde afmetingen en prestaties. De nieuwe gipsblokken zijn uitvoerig getest en gecertificeerd ten aanzien van brandwerendheid, geluidisolatie en stabiliteit. Ze leveren minimaal dezelfde prestaties als de oude gipsblokken. Dit maakt het mogelijk om tot 1 september de oude en nieuwe Knauf Gipsblokken door elkaar heen te gebruiken.

ARBO-proof

Knauf ontwikkelde de nieuwe gipsblokken naar aanleiding van de nieuwe ARBO-eisen die binnenkort van kracht worden: het handmatig verwerken van gipsblokken zwaarder dan 18 kilo is niet meer toegestaan.

Nieuwe productnamen

De nieuwe gipsblokken hebben een nieuwe naam gekregen: Knauf Gipsblok. Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe versus oude namen.

Nieuwe naam
Oude naam
Knauf Gipsblok 7 cm
Isomur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Hydro
Hydromur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar
Isomur Klein 7 cm Zwaar
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar Hydro
Hydromur 7 cm Klein Zwaar
Knauf Gipsblok 10 cm
Isomur 10 cm Klein
Knauf Gipsblok 10 cm Hydro
Hydromur 10 cm Klein
Knauf. Creating Room for Living

Knauf vindt dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen en te werken. Mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw afgestemd op hun wensen en behoeften. Daarom werkt Knauf elke dag hard aan oplossingen die daaraan bijdragen: innovatieve (af)bouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie.

 
Lees ook bericht op Cobouw.nl

 

« Nieuws overzicht