UPS van LEGRAND zorgt voor continue stroomvoorziening

Assortiment uitgebreid met UPS-systemen voor grotere installaties.

Vaak zijn stroomstoringen in Nederland van korte duur, maar ze kunnen grote gevolgen hebben voor uw netwerk en apparatuur. Een UPS-systeem beveiligt tegen dergelijke korte spanningsdippen of -onderbrekingen.

Dankzij deze beveiliging kan bij een spanningsonderbreking tijdig ingegrepen worden, zodat geen belangrijke data verloren gaan of geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Twee technologieën

Legrand Nederland heeft zijn assortiment UPS-systemen uitgebreid met uitvoeringen van 600 VA t/m 4,8 mVA voor grotere installaties. Dit past in de filosofie van Legrand voor het leveren van integrale oplossingen voor utiliteit, industrie en infra.
De UPS-systemen van Legrand bestaan uit 2 technologieën:

  • conventionele 1-fase Line Interactive – toepassingen in bijvoorbeeld kantooromgevingen, domotica-installaties, kassasystemen, automatische deuren en hekwerken
  • modulaire en conventionele 1-fase en 3-fasen Online Double Conversion – toepassingen in bijvoorbeeld MER- en SER-ruimtes, gebouwautomatiseringsinstallaties, telecom, laboratoria en andere omgevingen waar zelfs een korte spanningsonderbreking al grote gevolgen kan hebben.

Een Online Double Conversion UPS zorgt voor netfiltering, waardoor eveneens energie wordt bespaard.

Modulair

De modulaire UPS-systemen zijn zowel in 1-fase als in 3-fasen uitvoering beschikbaar. De uitvoeringen in 3-fasen beslaan een vermogensbereik van 10 t/m 240 kVA, met een power factor van 1. Het voordeel van deze hoge power factor is een efficiënte werking van de UPS, waardoor zo min mogelijk energie verloren gaat. Dankzij hun zeer compacte vloeroppervlakte nemen ze bovendien weinig ruimte in. Door hun volledige modulariteit wordt een ‘single point of failure’ voorkomen. Het aanbod 1-fase modulaire UPS-systemen van 1.250 t/m 10.000 VA is uniek en is leverbaar in rack- en tower-uitvoering.

Conventioneel

De conventionele 3-fasen UPS-systemen hebben vermogens van 10 kVA tot 6x800 kVA. Ze zijn schaalbaar in functie van verschillende redundantieniveaus en kunnen gevoed worden door twee aparte AC-voedingen. Op de gebruiksvriendelijke display wordt de status van de UPS getoond en kan het logboek uitgelezen worden. De 3-level schakeltechnologie zorgt voor een hoge efficiëntie tot 96%. Dit type UPS zorgt voor lage integrale gebruikskosten.

Bedrijfszekerheid

Bedrijfszekerheid is een voorwaarde van continue stroomvoorziening. Uiteraard biedt Legrand Nederland complete ondersteuning m.b.t. plaatsing, indienststelling, onderhoud en 24/7 interventie. Zodat u kunt vertrouwen op continuïteit en kwaliteit van uw UPS-installatie.
Legrand Nederland vertelt u graag meer over onze serviceniveaus TOP, TOP PLUS en PREMIUM. Continue stroomvoorziening vraagt namelijk meer dan alleen goede producten.
Meer informatie over de UPS-systemen van Legrand Nederland.

« Nieuws overzicht