Caparol brengt de Nederlandse kleuren in kaart

Caparol presenteert dit najaar een nieuwe, uitgebreide kleurenwaaier.

De kleurenwaaier is bedoeld voor het op kleur maken van lakken voor binnen en buiten.

Aan de samenstelling van de waaier ging een uitgebreid onderzoek vooraf om de kleuren in kaart te brengen die anno 2015 gezichtsbepalend zijn voor de gebouwde omgeving in Nederland.

Tijdloze én eigentijdse kleuren

Wekenlang reisde een team van experts door het land om het hedendaagse kleurenlandschap van Nederland te inventariseren.

 
Het onderzoek leverde een enorme hoeveelheid informatie op die vervolgens uitgebreid is geanalyseerd. Het rapport dat daaruit voortkwam, vormde de basis voor een unieke kleurencollectie. In ‘Kleuren van eigen bodem’ zijn uiteraard alle ‘typisch’ Hollandse kleuren vertegenwoordigd die vaak al eeuwenlang deel uitmaken van het Nederlandse spectrum. Maar de collectie geeft óók een overzicht van de meest geliefde en gebruikte kleuren van tegenwoordig.

Verschillen

De landelijke inventarisatie die de basis vormde van ‘Kleuren van eigen bodem’ leverde méér op dan een uitgebreide kleurencollectie. Het onderzoeksteam dat het land doorkruiste, ontdekte interessante algemene karakteristieken van de toepassing van kleuren in Nederland én een aantal opmerkelijke verschillen tussen de verschillende regio’s.

 
In de loop van dit jaar besteedt Caparol via diverse kanalen aandacht aan de meest in het oog springende uitkomsten van het kleuronderzoek.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie