Een té hoge temperatuur kan gevaarlijk zijn en kost geld

Renson levert diverse zonweringsystemen voor aangename binnen- en buitentemperaturen.

Onderzoeksinstellingen wereldwijd bevestigen dat juni 2015 de warmste maand ooit was en de zon blijft alle records verslaan. Voor de echte zonaanbidders wellicht goed nieuws, maar hoge temperaturen zijn ook de oorzaak van meer stroom- en waterverbruik.

 
Meerwaarde buitenzonwering

Een efficiënte buitenzonwering als windvaste screens, schuifpanelen of een architecturale zonwering op basis van aluminium lamellen, houdt zonnestraling onder controle, zonder de inval van daglicht volledig te beperken en het zicht op de omgeving te verliezen. In combinatie met gecontroleerde ventilatie en intensieve natuurlijke koeling wordt het comfort nog verder verhoogd zonder gebruik van energieverslindende airco’s.

 
De binnentemperatuur in een gebouw met buitenzonwering ligt al snel 4 - 6 °C lager dan in een vergelijkbaar gebouw zónder. Bovendien geeft een buitenzonwering de gevel ook nog eens een esthetische meerwaarde.

 
Efficiënte oplossing voor elke toepassing

Renson heeft een volledig assortiment zonweringsystemen met oplossingen op basis van aluminium lamellen als doekzonwering. Naast de standaardoplossingen kunnen ook projectgerichte, creatieve systemen ontwikkeld worden.

 
Renson biedt ook een volledig assortiment terrasoverkappingen: systemen met een stevige aluminium structuur gecombineerd met een dak uit doekzonwering dat eenvoudig open en dicht geschoven wordt, of met een lamellendak, waarbij de aluminium lamellen 150° kunnen kantelen. Beide systemen kunnen perfect, soms zelfs bijna onzichtbaar, in de architectuur van het gebouw geïntegreerd worden.

 
Zonweringsystemen met aluminium lamellen

Er zijn zonweringsystemen met aluminium lamellen (Sunclips of Icarus), die vast of beweegbaar, horizontaal of verticaal voor de ramen gemonteerd kunnen worden. Luifels hangen dan weer boven de ramen en verstoren zo het uitzicht naar buiten niet. Wanneer men ook tijdens de winter rechtstreekse zonne-instraling wil vermijden, kan (beter) kiezen voor schuifpanelen (Loggia).

 
Doekzonwering

Naast aluminium zonweringsystemen kan men kiezen uit een uitgebreid assortiment screens: knikarm- en uitvalschermen, markiezen, verticale screens en oplossingen voor schuinliggende of horizontale beglazing, zoals serres en lichtstraten.

 
De laatste tijd is er een overgang naar oplossingen als de Fixscreen of Topfix (Max): windvast en insectenwerend. Deze systemen zijn meestal uitgerust met een ingenieus geleidingssysteem met ritsprincipe, waardoor ze zelfs windsnelheden tot 130 km/h weerstaan.

 
Met de Panovista is er nu ook een unieke oplossing voor toepassingen met hoekramen glas op glas. Zo is op de hoek waar beide zijden van het glasoppervlak naadloos in elkaar overgaan, ook geen doekgeleider te zien.

 
Terrasoverkapping

De Algarve en Camargue met lamellendak of de systemen met dakzonwering, Lagune en Lapure, beperken de zonne-instraling op het terras en houden regen tegen. Door de lamellen open te draaien of het doek weg te schuiven, komt er weer meer zon op het terras. Bovendien zijn deze systemen leverbaar met geïntegreerde LED-verlichting, verwarmingselementen en flat panel speakers. En voor wie echt een volledige buitenkamer wil, bieden windvaste screens (Fixscreen), glazen schuifwanden of schuifpanelen (Loggia) uitkomst.

 
www.renson.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie