Meest duurzame lamellenventilator: Kingspan Optima

De Optima lamellenventilator voor rook- en warmteafvoer en ventilatie levert een optimale bijdrage aan de brandveiligheid, het comfort én de energiehuishouding van een duurzaam gebouw.

In tegenstelling tot andere kleppenventilatoren is de Optima volledig thermisch gescheiden. Niet alleen de kleppen, maar ook de base met gootconstructie is namelijk thermisch onderbroken. Dit combineert de voordelen van een kleppenventilator met de unieke prestaties van een dubbelklepsysteem.

Ongeëvenaard in isolatiewaarde en lucht- en waterdichtheid

De Optima heeft een zeer hoge luchtdichtheid. Bij een druk van 600 Pa voldoet het systeem ruimschoots aan de hoogste klasse 4 volgens EN 12207. Het luchtlekverlies bij een positief drukverschil van 100 Pa bedraagt 0,4 m3/uur/m2. Deze waarde is ongeëvenaard. Daarnaast bereikt de Optima kleppenventilator hoge isolatiewaarden vanaf 1,1 W/m2K, afhankelijk van type en uitvoering. Waterdichtheidtesten tot 1050 Pa volgens EN 12208 – vergelijkbaar met orkaan-kracht met een windsnelheid van 144 km/uur! – wijzen uit dat de kleppenventilator de hoogste lucht- en waterdichtheid in de markt heeft.

“All Weather-standen” voor dagelijkse ventilatie

Ook voor dagelijkse ventilatie is de Optima lamellenventilator een zeer gebruiksvriendelijk systeem omdat het systeem onder alle weersomstandigheden zorgt voor een goede ventilatie en daarmee het binnenklimaat altijd op peil houdt.

Het systeem is namelijk uitvoerbaar in drie standen:

  • Stand 1: volledig open zodat er een maximale doorlaat is voor zowel rook- en warmteafvoer als ventilatie.
  • Stand 2: ventilatiestand; dit is een regeninslagvrije stand waarmee weersonafhankelijke ventilatie mogelijk is.
  • Stand 3: gesloten; met minimaal luchtlekverlies (hoogst gemeten luchtdichtheid in de markt).

De Optima is zowel toepasbaar in de gevel als op het dak.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie