Duurzaam bouwen met Roval Aluminium draait om techniek en materiaal

Roval combineert beide als het om duurzaam bouwen gaan.

Grofweg valt duurzaam bouwen op te splitsen in 2 componenten: materiaal en techniek. Techniek heeft grotendeels te maken met de energievoorziening in gebouwen; materialen met hoe de techniek wordt toegepast.

Roval Aluminium, ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen, combineert beide.

Duurzaam aluminium

Toegepast aluminium is één van de meest duurzame bouwmaterialen. In de bouwsector wordt 94% van het gebruikte aluminium hergebruikt. Daarnaast hebben de aluminium muurafdekkappen, waterslagen, dakranden, lamellenwanden, muurroosters, balustersystemen en aluminium maatwerkoplossingen van Roval gemeen dat ze zeer onderhoudsarm zijn. Zeker in vergelijking met andere materialen als hout en kunststof.
Dit heeft in de exploitatiesfeer voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw, grote voordelen.

Innovatie

Maar Roval gaat nog een stapje verder als het om duurzame aluminium-toepassingen gaat: innovatie! Als systeemleverancier heeft Roval een aantal slimme oplossingen bedacht die ervoor zorgen dat aluminium bouwproducten langer meegaan.
Voor de muurafdekkappen heeft Roval een klangensysteem ontwikkeld, waarvan de klang is uitgerust met een klikveer. Hierdoor hoeft de aluminium muurafdekkap niet vastgeboord te worden, maar kan simpelweg over de klang heen worden vastgedrukt.
Recent is de klang, speciaal ontwikkeld voor de aluminium balustersystemen die blind in de muurafdekkap bevestigd worden, doorontwikkeld met een dubbele klikveer en een verticale platstaf. De muurafdekkap kan dan recht over de platstaf heen worden geschoven en worden vastgeklikt. De uitkeping voor de platstaf - waar het balustersysteem op wordt bevestigd - kan dan zo klein mogelijk blijven.

Dakranden

De toepassing van deze innovatie zie je niet; het fraaie, esthetische resultaat echter wel. Dat geldt ook voor de dakranden Roval-Solotrim® en Roval-Solokraal®. Beide enkelvoudige dakranden zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband. Met RVS schroeven en RVS neopreen afdichtringen wordt de dakrand rechtstreeks op de afgewerkte dakbedekking vastgezet. De EPDM-afdichtingsband voorkomt inwateren, waardoor er geen lekstrepen ontstaan.
Een ander duurzaam slimmigheidje zijn de kopschotjes die Roval ten behoeve van de aluminium waterslagen heeft ontwikkeld. Deze kopschotjes zorgen ervoor dat de waterslag vrij in- en uit- kan krimpen, zonder dat dit van invloed is op bijvoorbeeld de aansluiting op het stucwerk.

Solarproducten

Helemaal passend in de huidige bouw en het streven naar nul op de energiemeter, zijn de solarproducten van Roval Aluminium die niet alleen de functie hebben om zonne-energie op te slaan.
Een fraai staaltje functionaliteit in combinatie met duurzaamheid. De Solar Randbeveiliging, die op het dak of op een borstwering kan worden gemonteerd, is in aluminium uitgevoerd en combineert het beste van twee werelden.
Ditzelfde geldt voor de Solar Zonwering die beschermt tegen invallend licht, en Solar Dak: aluminium zonnepanelen die (in serie) op het dak kunnen worden geplaatst.

CO2-uitstoot verminderen

Dat het Roval Aluminium serieus te doen is om duurzaamheid blijkt uit het goed doordachte MVO-beleid dat samen ontwikkeld is met moederbedrijf Reynaers Aluminium. Niet alleen zorgt Roval voor duurzame bouwoplossingen, ook de eigen energiehuishouding wordt kritisch tegen het licht gehouden. En met resultaat.
Het lukt beide bedrijven namelijk om de stevige ambitie met CO2-uitstoot jaarlijks met 5% te verminderen te realiseren.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie