Nora nTx: een nieuwe vloer in een paar uur

Nieuwe zelfklevende rubber vloerbedekking beperkt uitvaltijden en bespaart kosten.

Snel, efficiënt, rendabel: met nora nTx heeft nora flooring systems een toekomstgerichte en innovatieve legtechnologie op de markt gebracht. Het nieuwe systeem verkort de legtijd tot de helft en bespaart zo duidelijk op kosten.

nora nTx kan op alle gangbare ondergronden en zelfs op bestaande vloerbedekkingen worden gelegd. De nieuwe vloerbedekking kan direct na installatie worden betreden, gebruikt en gereinigd. Vooral bij renovaties binnen continue bedrijven worden zo kostbare uitvaltijden beperkt.

Snel en ongecompliceerd: alle componenten uit één hand

De planning en daardoor de afstemming van de legtijden met andere bouw- of renovatiewerkzaamheden is beduidend eenvoudiger en biedt meer flexibiliteit.

De werking is als volgt: op de onderkant van de noraplan vloerbedekking is lijm op rubberbasis aangebracht; hierop is beschermfolie aangebracht die voor het leggen er weer eenvoudig af kan worden getrokken. Het aanbod wordt aangevuld met speciale nora nTx legmaterialen voor het prepareren van de ondergrond, zoals egaline en primer.
Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd: voor de klant is deze systeemoplossing uit één hand in elk opzicht een groot voordeel. In vergelijking met de conventionele natte verlijming vervallen door de nora nTx technologie diverse bewerkingsstappen, zoals het aanbrengen van de lijm.
Droog- en beluchtingstijden komen te vervallen, fouten worden geminimaliseerd. De mogelijkheid om nora nTx in te zetten bij verhoogde restvochtwaarde bespaart extra wachttijd.

Ideaal voor renovaties binnen continue bedrijven

Installatie op bestaande vloerbedekkingen is probleemloos mogelijk als deze nog voldoende hechtvermogen hebben. Daardoor is nora nTx ideaal geschikt voor renovatiemaatregelen. De oude vloerbedekking hoeft alleen licht geschuurd en eventueel gegrond te worden, waardoor er bij het leggen nauwelijks stof of vuil ontstaat: een groot voordeel bij renovatie voor continue bedrijven, zoals dat in veel gebouwen als ziekenhuizen en verzorgingstehuizen aan de orde van de dag is.

De kamers of gangen kunnen direct na het leggen weer worden betreden, gereinigd, ingeruimd en gebruikt. Bovendien worden de ongemakken voor patiënten en personeel tot een minimum beperkt. Een ander groot voordeel is de betrouwbaarheid van de planning. Met nora nTx kunnen de tijdschema's bij de nieuwbouw of renovatie betrouwbaar worden nageleefd.

Onderscheiding

nora nTx is verkrijgbaar voor de producten noraplan sentica, signa, stone, unita en eco. In Amerika heeft de innovatieve systeemoplossing al een award gewonnen: Onder meer dan 500 inschrijvingen onderscheidde het Architectural Record tijdschrift de vloerbedekking als beste product in de categorie ‘Finishes and Surfacing’.

 
www.ntx.nora.com

« Nieuws overzicht