NobelWood: geniaal alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood®: gemodificeerd hout op basis van biopolymerisatie.

Met NobelWood® wordt van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout met biobased materiaal een hoogwaardige, 100% biologisch alternatief voor tropisch hardhout gecreëerd.

 
Goed beheerde dennenbossen zorgen vrijwel onbeperkt voor de grondstof voor NobelWood®. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit als teak en gedraagt zich er naar. NobelWood® is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

Verantwoord bouwen

De bedreiging van het tropisch regenwoud behoeft geen toelichting. De houtoogst daarin is voor 99,5 % niet volgens verantwoorde maatstaven gecertificeerd. Duurzaam bouwen met hout vraagt om een antwoord. NobelWood® ís dat antwoord. De basis, dennenhout is en blijft duurzaam beschikbaar. Geen aanslag op ecosystemen en wel een CO2-neutrale grondstof. De polymeertechnologie is gebaseerd op afval uit de rietsuikerteelt en daarmee een optimalisatie van de tropische landbouw. Zo gaan verantwoorde bosbouw en landbouw hand in hand.

Biotechnologie

Het dennenhout wordt doordrenkt met in water opgeloste biopolymeren. Na droging versterken en verduurzamen de polymeren de houtcelwanden. Zo wordt met een minimum aan materiaal een maximaal effect bereikt. De technologie is schoon, veilig en betrouwbaar. Het eindproduct NobelWood® bestaat louter uit biologisch materiaal.

Duurzaam

NobelWood® voldoet aan duurzaamheidklasse 1. Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, vergelijkbaar met bijvoorbeeld teak. In de aanloop naar productie is het product al jarenlang getest, ook in extreme omstandigheden. De prestaties laten zien dat het zonder risico kan worden toegepast.

Blijvend mooi

Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood®. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood® is niet gevoelig voor oppervlakteschimmels (‘blauw’) wat sommige op zich duurzame houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood® een egale zilvergrijze uitstraling houden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie