Houd de winter buiten de deur met Raychem

Oplossingen van Raychem houden leidingen op temperatuur.

Commerciële en openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, worden dagelijks door duizenden mensen bezocht. Om het functionele hart van dit soort gebouwen kloppend te houden is een complexe opgave.

Ononderbroken toevoer van elektriciteit, water en warmte is in dit soort gebouwen onontbeerlijk. Wat veiligheid betreft moet worden voorkomen dat koel, water- en afvoerleidingen bij strenge vorst bevriezen en springen.
Gelukkig is er een duurzame en kosteneffectieve manier die bescherming biedt tegen de kou: de zelfregelende heat-tracingsbekabeling.

Snel, flexibel, betrouwbaar

Omdat zelfregelende verwarming gevoed wordt door elektriciteit is het belangrijk het brandrisico zoveel mogelijk te beperken. Dankzij het slimme ontwerp kunnen zelfregelende systemen vele malen rond plastic afvoerpijpen, metalen leidingen, kleppen, kranen of sprinklerkoppen worden gewikkeld zonder gevaar voor oververhitting of doorsmelting.

Dat is nog niet alles...

Er kan nog meer energie worden bespaard door zelfregelende bekabeling te combineren met thermostaten of, voor extra functionaliteit, met slimme controle-elementen compleet met Proportional Ambient-Sensing Control (PASC). Laatstgenoemde optie is ideaal voor water- en afvoerleidingen in grote commerciële en openbare gebouwen, gelet op de veel grotere energievraag dan in residentiële toepassingen.

Slim regelen

Als de temperatuur onder de waarde komt dan schat de regelaar in hoe lang het duurt voordat de leidingen dreigen te bevriezen, waarna deze inschakelt. Bij toepassing van slimme regeleenheden kan het energieverbruik dan ook 80% lager uitvallen dan bij traditionele aan/uit-systemen. Dit levert, vooral voor grote commerciële gebouwen, een aanzienlijke kostenbesparing op.

Complete oplossing

De Raychem-serie bestaat uit een scala van complete heat tracing-oplossingen voor waterleidingen, dakgoten en regenpijpen, evenals voor hellingen, opritten en toegangswegen. De bekabeling is verkrijgbaar in verschillende stroomsterkten en zijn eveneens van het merk Raychem, het paradepaardje van de onderneming en genoemd naar het bedrijf dat deze technologie heeft bedacht.

 
Meer Raychem toepassingen.

 
www.pentairthermal.nl

« Nieuws overzicht