Gira Sensotec en Gira Sensotec LED brengen licht in de duisternis

LED-oriëntatieverlichting zorgt voor meer veiligheid in het donker.

Beide apparaten integreren voor het eerst hoogfrequenttechnologie in de Gira schakelaarwereld. De hoogfrequentsensoren schakelen automatisch het licht in wanneer ze in het detectiegebied veraf bewegingen detecteren.

De Gira Sensotec en Sensotec LED bieden meer veiligheid in het donker, omdat ze automatisch oriëntatieverlichting inschakelen wanneer ze beweging in de omgeving detecteren. De Gira Sensotec benut voor deze functie de gedimde hoofdverlichting, terwijl de Gira Sensotec LED hiervoor over een geïntegreerde LED-verlichting beschikt. Met één beweging in de nabije omgeving (5 cm) kan, indien nodig, de hoofdverlichting contactloos ongedimd ingeschakeld worden.

Nauwkeurige afstelbaarheid

Het bereik van de Gira Sensotec is ca. 4 x 6 m. De gevoeligheid van de sensor kan echter nauwkeurig worden ingesteld; detectie kan ook tot kortere afstanden worden begrensd. Door deze nauwkeurige afstelbaarheid kan de sensor zo worden geconfigureerd, dat ongewenste detectie in naastgelegen kamers wordt voorkomen.
In het detectiegebied dichtbij wordt de ruimteverlichting vol ingeschakeld wanneer de gebruiker de Gira Sensotec tot op ca. 5 cm nadert. Daarvoor is een handbeweging al voldoende.

LED oriëntatie

De Gira Sensotec LED verenigt de functies van een bewegingsmelder, LED-oriëntatieverlichting en een contactloze schakelaar in één apparaat. Voor de functie van het automatisch ingeschakelde oriëntatielicht maakt hij gebruik van een geïntegreerde LED. Bij detectie van een beweging zorgt de geïntegreerde LED voor een beschaafde verlichting van de omgeving en zorgt zo voor oriëntatie in de ruimte. Om verblinding te voorkomen, kan de lichtsterkte op de gewenste helderheid worden ingesteld. Wanneer meer licht nodig is, kan de gebruiker de ruimteverlichting contactloos inschakelen met een beweging.

Vormgeving

De Gira Sensotec en de Gira Sensotec LED zijn geschikt voor alle locaties waar automatisch licht ter oriëntatie gewenst is. Daarbij maken beide apparaten ook visueel indruk: de afdekramen steken nauwelijks uit en met hun vlakke design op de wand zijn ze zeer elegant en tegelijkertijd onopvallend. Beide passen in de afdekramen uit Gira Systeem 55 en - met adapterraam - in Gira F100. 5 Kleurvarianten scheppen eindeloze vormgevingsmogelijkheden.

« Nieuws overzicht