Optima Baffles Curves bieden optimale ontwerpvrijheid plafonds

Optimale vrijheid in design met de nieuwe golvende baffles van Armstrong Plafonds.

Armstrong Plafonds, pionier op het gebied van akoestische plafondoplossingen, heeft nu baffles met een twist: de Optima Baffles Curves.

Deze minerale baffles met golvende vorm bieden alle voordelen van een rechte baffle, maar geven de golflijn een speels en trendy effect aan iedere ruimte. Deze uitbreiding van het Armstrong assortiment zorgt voor extra vrijheid in het ontwerp voor architecten.

Karakter en akoestiek

Baffles zijn verticale panelen die zich perfect lenen voor ruimten waarbij hoge eisen gesteld worden aan geluidabsorptie en waar een traditioneel plafond niet toereikend is. Ze worden vaak toegepast in scholen, kantoren, sportaccommodaties, terminals en andere open, rumoerige ruimten met een zichtbaar bouwkundig plafond. Baffles worden daarnaast ingezet om het industriƫle karakter van een pand te behouden, zonder in te leveren op akoestiek.

Baffle assortiment

Armstrong Plafonds introduceerde vorig jaar al de rechthoekige Optima Baffles en Metal Baffles. De Optima Baffles Curves hebben dezelfde eigenschappen als de rechte Optima Baffles, maar geven door de golflijn een verrassend aanzicht. De baffles zijn recht achter elkaar te hangen of schuin, waardoor het golvende effect nog dynamischer oogt. De strak afgewerkte witte structuur en geluidabsorptie van de Optima Baffles Curves zorgen voor een perfect akoestiek en zeer hoge lichtreflectie. Ze kunnen overigens op maat worden geleverd in alle gewenste RAL-kleuren.

Montageklaar

Optima Baffles Curves worden montageklaar geleverd en zijn daardoor eenvoudig en snel te installeren, iets wat veel tijd scheelt op de bouwlocatie. Het systeem werkt met schroefogen en wokkels die fabrieksmatig zijn aangebracht, waardoor een perfecte uitlijning in een reeks baffles gemaakt kan worden.
Op zoek naar een duurzame plafondoplossing? De Optima Baffles Curves bestaan voor 80% uit gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie