Fermacell biedt totaaloplossing voor renovatie grondgebonden woningen

Halve-doos-in-doos-concept Fermacell voor renovatie grondgebonden woningen.

Fermacell uit Wijchen introduceert het unieke halve-doos-in-doos-concept voor grondgebonden woningen. Met dit doorontwikkelde halve-doos-in-doos-concept komt Fermacell tegemoet aan de groeiende vraag wat renovatie grondgebonden woningen betreft.

 
De vernieuwde totaaloplossing staat voor snel en efficiënt renoveren met de helft minder arbeid en materiaal, wat dus een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke eisen die grondgebonden woningen met zich mee brengen wat betreft geluidseisen en detaillering.

 
Door het gebruik van de droogbouwoplossing voldoet de gerenoveerde grondgebonden woning volledig aan de door het Bouwbesluit gestelde hoge geluidseisen.
.

Niveau Bouwbesluit

Met deze unieke totaaloplossing worden woningscheidende wanden slechts aan één zijde voorzien van een voorzetwand met Fermacell gipsvezelplaten en isolatiepakket, terwijl de woning zelfs kan worden opgewaardeerd tot comfortklasse (K=2) op gebied van luchtgeluidsisolatie (DnT;A ≥ 57 dB) en contactgeluidsisolatie (LnT;A ≤ 49 dB).

 
Hierdoor brengt het concept de gerenoveerde woning minimaal op het in het Bouwbesluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw. Dit betekent voor de oudere woningen (die dateren uit de periode van voor het Bouwbesluit) een aanzienlijke verbetering. Naast akoestiek vormen bij grondgebonden woningen de detailleringen van de bouwknooppunten een extra uitdaging zoals de renovatie van een trap of keuken of om een vuurhaard heen werken.

 
Larson van Dijk, technisch adviseur bij Fermacell: ‘Met dit soort lastige hoekjes is een stuk maatwerk nodig. Met het halve doos-in-doos-concept kun je besluiten de zijde in de woonkamer te voorzien van een voorzetwand in plaats van de zijde van de keuken of trap.’

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie