RenoC+ube® van RENSON® zorgt voor efficiënte ventilatie bij renovatie

Vraaggestuurde ventilatie voor renovatieprojecten.

Renovatie staat toch vooral in het teken van het beter isoleren en luchtdichter maken van woningen. Toch is het ook belangrijk om voldoende te ventileren.

Dat efficiënte ventilatie ook bij renovatie geen obstakel mag vormen, bewijst RENSON® met RenoC+ube®, het eerste vraaggestuurde ventilatiesysteem specifiek ontwikkeld voor toepassingen in renovatieprojecten. Bovendien combineert RENSON® dit ventilatiesysteem met een nieuw flexibel luchtkanaalsysteem Easyflex®.

Intelligent ventileren

RenoC+ube® voert de vervuilde lucht in de natte ruimten af. Dynamische sensoren analyseren dag en nacht de afvoerlucht op vocht en aanwezigheid van personen. Op een intelligente manier wordt het ventilatieniveau dus de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aangepast. De ventilator zelf wordt geïntegreerd in de dakdoorvoer en zit dus buiten de gebouwschil. Dit zorgt voor een geruisloze werking.

 
In de afvoerruimtes ziet de gebruiker alleen design afvoermonden uit aluminium. Door zijn compacte formaat is dit systeem zeer geschikt voor inbouw in een verlaagd plafond of tussen de dakspanten van een uitbouw.

Nieuw luchtkanaalsysteem

RenoC+ube® en de afvoermonden zijn met elkaar verbonden door middel van Easyflex®, een flexibel luchtkanaalsysteem van PE kunststof. De gladde binnenwand van het dubbelwandige luchtkanaal is uitgerust met antistatische en -bacteriële toevoegingen om ophoping van stof en het uitbreken van bacteriehaarden te voorkomen.
De combinatie van hoge luchtdoorlaat en lage luchtsnelheden zorgt voor een bijzonder stille manier van ventileren. De hoge luchtdichtheid van het geheel garandeert op zijn beurt dat de vooropgestelde luchtdoorlaat in alle ruimtes gehaald wordt. De eenvoudige opbouw van het systeem maakt een snelle installatie mogelijk die achteraf eenvoudig is aan te passen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie