Roval biedt maatwerk in aluminium renovatieprojecten

Een eenvoudig gegeven: renoveren is alleen zinvol als er verbetering optreedt.

Dat kan zijn in functionaliteit, in duurzaamheid of in esthetisch opzicht.

Als maatwerkspecialist in aluminium bouwproducten is Roval Aluminium betrokken bij talloze renovatie- en herbestemmingsprojecten, waar altijd één of meer van deze 3 aspecten van belang zijn.

Voor veel renovatieprojecten, of het nu om woningen gaat of utiliteitsprojecten, is maatwerk nodig.

Maatwerk

Niet alleen leent aluminium zich als geen enkel ander materiaal bij uitstek voor maatwerk: het is uitermate vormbaar, duurzaam én onderhoudsarm. Roval Aluminium is als ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwproducten ook nog eens een ervaringsdeskundige. En ervaring heb je zeker nodig als het om projecten gaat die meer omvatten dan louter en alleen een extra lik verf.

 
Treffend voorbeeld is het Hobij-pand in Veghel, waar Roval er in samenwerking met architect Bert Voss (architectuurbureau Voss, Eindhoven) erin is geslaagd om door middel van aluminium beplating de gevelpartijen een flitsende dynamiek te geven. Volgens de architect was de keuze voor aluminium een logische. Natuurlijk sluit aluminium aan bij het ontwerp. Zink of koper kwamen veel minder in aanmerking, omdat deze metalen uiteindelijk verweren.

Woningrenovatie

Ook voor woningrenovatie wordt steeds vaker gekozen voor aluminiumoplossingen van Roval Aluminium. Recente voorbeelden zijn de 69 woningen in Budel, waar aluminium toepassingen perfect passen binnen de visie van de architect, Oscar Sunier van De Loods Architecten en Adviseurs.

 
“Belangrijk is het onderhoudsaspect en dan is aluminium een logische keuze. Daarnaast heb ik een voorliefde voor materialen als aluminium. Je kunt er fijnzinnig mee detailleren, het laat zich makkelijk zetten en het vergt minder onderhoud.”

 
Hiermee doelt de architect op de diverse aluminium detailleringen, die in het renovatieproject zijn terug te vinden, zoals waterslagen over de volle breedte, aluminium dakgoten, doorvalbeveiliging en - daar heb je ‘m weer - maatwerk in de vorm van dagkanten.

België

Ook bij onze zuiderburen worden de aluminium renovatieoplossingen van Roval in toenemende mate toegepast. Illustratief hiervoor is de wijk Mahatma Gandhi in Mechelen, een wijk die ook echt een opknapbeurt verdiende. En die opzet is zonder meer geslaagd te noemen.

 
De voormalige sociale woonwijk heeft niet alleen aan uitstraling gewonnen, maar ook aan wooncomfort. De toepassing van duurzame materialen, zoals aluminium, heeft hier volgens architect Kim Brouwers (ArQ-ArchitectenStudio, Sint-Niklaas) zeker invloed op. Aluminium is terug te vinden in de vorm van muurafdekkappen, scheidingsprofielen, waterslagen en kozijnen.

 
“Groot voordeel van aluminium is dat je er zeer fijn mee kunt profileren”, doelend op het overgangsprofiel tussen de steenstrips en het pleisterwerk. “En op een wijze die je met bijvoorbeeld hout niet voor elkaar krijgt, zoals in het geval van dit overgangsprofiel. Aluminium is ook in esthetisch opzicht een goede keuze. Het is mooi en strak en veel minder onderhevig aan vervorming en weersinvloeden. Bovendien heeft aluminium veel minder onderhoud nodig.”

 
Juist deze duurzame kwaliteiten in combinatie met de maatwerk- en kleurmogelijkheden maken aluminium een renovatiemateriaal en Roval Aluminium een renovatiepartner bij uitstek.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie