Brandwerende sandwichpanelen van SAB zijn een veilige keuze

Combinatie van hoge isolatiewaarden met een laag eigen gewicht en strak en modern uiterlijk.

Brandwerende SAB sandwichpanelen zijn vooral geschikt voor nieuwbouw- en renovatietoepassing waar een WBDBO-eis geldt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer gevels op korte afstand van een erfgrens staan.

Brandwerende sandwichpanelen worden net als alle PIR-panelen van SAB gekenmerkt door de combinatie van hoge isolatiewaarden met een laag eigen gewicht en een strak en modern uiterlijk.

Kenmerken
  • brandwerendheid van 30 minuten voor de EW-30 en EI-30 panelen;
  • WBDBO van 60 minuten voor de EW-30 en EI-30 panelen;
  • brandgedrag volgens EN 13501-1 van B-s2,d0;
  • Rc waarde >4,5 m2K/W vanaf 100 mm paneeldikte;
  • de panelen zijn (H)CFK- en vezelvrij;
  • geluidsisolatiewaarde van 26 dB.

Alle panelen zijn in het brandlaboratorium van Efectis getest volgens de geldende Europese normen. Het brandgedrag voldoet met een B-s2,d0 classificatie ruimschoots aan de eisen uit het Nederlandse bouwbesluit (minimaal D-s2,d0).

Uitleg brandklassen

Op onze website www.sabprofiel.nl hebben we een download beschikbaar met meer algemene uitleg over brandklassen, WBDBO, etc. U kunt ook meer informatie vinden op www.brandveiligmetstaal.nl.

Toepassing

Blinde sandwichpanelen kunnen verticaal en horizontaal worden toegepast. Door de blinde (onzichtbare) bevestiging zijn er bij dit type panelen geen schroeven zichtbaar in beeld. Hierdoor creëert u een strakke, rustig ogende gevel.
De brandwerende EW panelen zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen SAB WB 80.1000 EW30, SAB WB 100.1000 EW30 en SAB WB 120.1000 EW30. De blinde sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende liniëringen. Bij de SAB W 120.1150 EI30 en SAB W 150.1150 EI30 blijven de schroeven juist wel zichtbaar. Deze zichtbare sandwichpanelen zijn alleen verkrijgbaar in een LL liniëring. Wel geldt voor deze panelen zowel een brandwerendheid van 30 minuten van binnen naar buiten en van buiten naar binnen, ook bij toepassing als binnenwand.

Isolatiewaarde

De warmte-isolatiewaarde van de SAB panelen is bepaald volgens de EN 14509:2013. Hierbij wordt rekening gehouden met de verouderingsfactoren voor het schuim de invloed die de voeg van het paneel heeft op de isolatiewaarde. Het hoogwaardige dichtband in de voeg van de SAB sandwichpanelen is eenvoudig te comprimeren en biedt bij een minimale compressie een uitstekende luchtdichtheid. Ook dit is van groot belang voor de isolatiewaarde.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie