“Duco toont nieuwe functionele én esthetische geveloplossingen tijdens Gevel 2016”

De jaarlijkse hoogmis voor Nederlandse architecten en bouwkundigen op het gebied van geveltechniek en- vormgeving nadert opnieuw met rasse schreden.

Tijdens de vakbeurs Gevel, van 27 t/m 29 januari 2016 in Ahoy Rotterdam, plaatst Duco Ventilation & Sun Control in hal 1, stand A.064 zowel zijn glasvervangend ventilatieluik als zijn laatste ontwikkelingen in architecturale zonwering op een voetstuk.


Gevel 2016 in Ahoy Rotterdam is dé vitrine voor innovatie op het gebied van de gebouwschil. Als ventilatie- en zonweringspecialist zal ook Duco uitpakken met heel wat nieuwigheden. Rode draad door deze drie dagen is de DucoGrille NightVent, de DucoSlide QuadraFold, en de DucoSun Cubic Wood.

DucoGrille NightVent: efficiënte afkoeling op een natuurlijke manier

De DucoGrille NightVent is een glasvervangend ventilatieluik (voor glasgoten van 26 t/m 54 mm) dat van buitenaf afgeschermd wordt door een esthetisch raamrooster, al dan niet inbraakwerend. Dankzij het vlakke binnenpaneel kan de DucoGrille NightVent bogen op een strak design. Bovendien is het ventilatieluik in te zetten als hulpmiddel voor natuurlijke ventilatie overdag. Zo zorgt het grote debiet (tot 369 l/s*m²) voor een efficiënte koeling van eender welk gebouw.

DucoSlide BiFold en QuadraFold: nieuwe trend in wereld van architecturale zonwering

Duco ontwikkelde een dynamische vorm van architecturale buitenzonwering. Het gaat om vouwende panelen die het gevelbeeld van elk gebouw accentueren: er is immers een duidelijk esthetisch verschil merkbaar bij open of gesloten stand. Voor een effectieve wering van het zonlicht bestaan de handmatig te bedienen panelen uit vaste aluminium lamellen of een geperforeerde aluminium plaat. Het DucoSlide gamma biedt voortaan de keuze tussen ofwel enkele (BiFold) ofwel dubbele (QuadraFold) vouwpanelen, zodat er steeds een oplossing op maat kan worden aangeboden.

DucoSun Cubic Wood: zonwering met strakke, rechthoekige lamelvorm in hout

Bij de ontwikkeling van de DucoSun Cubic Wood verloor Duco het architecturale en ecologische aspect niet uit het oog. De lamellen bestaan immers uit Western Red Cedar: een lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen rot en verwering. Dit type zonwering is zowel toepasbaar als vast of beweegbaar systeem, waarbij de esthetische rechthoekige lamellen zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden.

 
Smaakt het naar meer? Kom en ontdek Duco’s geveloplossingen van dichtbij tijdens Gevel 2016 in hal 1 op stand A.064! Het vakevenement biedt bezoekers alvast gratis toegang tot de beurs.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie