De zeer mooie kleur van NedZink NOVA

Project in Marche-en-Famenne met natuurlijk grijs patina vanaf dag één.

NedZink NOVA is procesmatig gepatineerd NedZink Titaanzink met een mat, subtiel geborsteld oppervlak in een natuurlijke grijze kleur.

 
Zes enorme panelen bekleed met strakke horizontale cassettes in NedZink NOVA lijken langzaam naar buiten open te draaien maar zijn bevroren in hun beweging. Erachter verborgen liggen appartementen met er onder een winkel.

Geslaagde combinatie

Het opvallende gebouw in het Belgische Marche-en-Famenne is een toonbeeld van gracieuze esthetiek door de geslaagde combinatie van architectuur en toegepaste natuurlijke, duurzame materialen als glas en NedZink NOVA. Architectenbureau Atelier 47 uit Durbuy (B) is hier duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. Bovendien is het NedZink NOVA – geleverd door distributeur André Zinc uit Marche-en-Famenne (B) – deskundig aangebracht onder de vorm van cassettes door zinkverwerker Luc Tasia, eveneens gevestigd in Durbuy.

Duurzame keuze

NedZink NOVA is hier het uitgelezen materiaal vanwege de zeer mooie kleur die meteen vanaf de eerste dag aanwezig is en het duurzame karakter. Door de nauwe samenwerking met André Zinc heeft Luc Tasia het NedZink NOVA in minder dan twee maanden kunnen aanbrengen. Een geslaagd project kortom dat zeker aanzet tot nieuwe werken met mooie zinkproducten van NedZink!

Bijzonder materiaal

Het gelijkmatig middengrijze oppervlak van NedZink NOVA ontstaat door een chemische oppervlaktebehandeling na het walsproces. Er wordt noch een coating noch een laklaag aangebracht. Echter structuur en samenstelling van de, normaliter door weersinvloeden natuurlijk gevormde patinalaag, worden gesimuleerd en de natuurlijke eigenschappen van het titaanzink blijven volledig behouden.

« Nieuws overzicht