Te zien op Gevel2016: Ideaal gevelisolatiesysteem voor PV-panelen

Tijdens Gevel2016 is IsoBouw aanwezig met SlimFort, hét innovatieve gevelisolatiesysteem voor geventileerde gevelbekleding.

Getoond worden o.a. de onbeperkte esthetische afwerkmogelijkheden, waaronder de afwerking met PV-panelen op de gevel.

 
SlimFort is een isolatie- en tevens bevestigingssysteem voor gevels die met een esthetische schil worden afgewerkt. De geïntegreerde beugels in de plaat garanderen een doorlopende isolatielaag met een absoluut minimum aan thermische onderbrekingen en een gegarandeerde ventilatie tussen de EPS-isolatie en de gevelbekleding. SlimFort is  te verkrijgen in vijf standaarddiktes afhankelijk van de gevraagde isolatiewaarde, van Rc 2.5 tot en met Rc 5.0. Op aanvraag kan men zelfs Rc 7.0 isoleren in een 2-laagse oplossing.

Groot draagvermogen

Dankzij een tweetal innovaties zijn de afwerkingsmogelijkheden van SlimFort sterk toegenomen. Aanvankelijk bedroeg het maximaal draagvermogen 19 kg/m², maar mede dankzij nieuwe pluggen van fischer kunnen tegenwoordig makkelijk bekledingen tot 60 kg/m² bevestigd worden. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld  dakpannen of keramische tegels probleemloos te monteren.

Blinde bevestiging

Een andere noviteit die IsoBouw tijdens Gevel presenteert, is het door fischer speciaal voor SlimFort ontwikkelde SmartLight. Dit is een aluminium profiel voorzien van een SmartPart, een kunststofdeel waarmee het profiel snel en eenvoudig in de SlimFort beugel klikt. Deze combinatie levert een duurzame achterconstructie op achter open gevelbekledingen en biedt mogelijkheden voor een blinde bevestiging van de esthetische afwerking.

 
Raadpleeg voor meer informatie over SlimFort de website van Isobouw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie