IF Design Award voor nieuwe Marmoleum Striato

Forbo Flooring heeft afgelopen week de iF Design Award gewonnen voor haar gloednieuwe Marmoleum Striato collectie en is zeer verheugd met de prestigieuze prijs, die zelden word toegekend aan een vloer.

In totaal stuurden bijna 5300 bedrijven een ontwerp in waaronder bekende namen als Ferrari, Braun en IBM. De iF (afkorting voor Industrie Forum, red.) Design Awards zijn een Duits initiatief dat in 1953 werd opgestart om aandacht te vragen voor mooi ontworpen industriële producten.   


Eigentijds, klassiek en bio-based

Het nieuwe Marmoleum Striato, een vloer met streepdesign die op ingenieuze wijze wordt gefabriceerd, is geïnspireerd op een klassieke lijnenvloer uit 1950, maar dan in zeer levendige, rijke, eigentijdse en natuurlijke bio-based varianten. De collectie bestaat uit drie deelcollecties, te weten Colour; een verzameling vloeren met heldere, kleurrijke dessins. De Originals zijn subtiel ingetogen en werken met kleurtonen die in elkaar overlopen en Textura, tenslotte, dat reliëf heeft wat een zacht gevoel en karakter geeft aan de vloer.

« Nieuws overzicht