Alle deurprestaties inzichtelijk met één label

Stichting GND heeft daarom een nieuw garantielabel ontwikkeld dat met behulp van een QR-code alle deurprestaties op een rij zet.

Gecertificeerde deuren vormen een essentieel onderdeel van een veilige woon- en werkomgeving. Het is belangrijk dat controlerende instanties, bouwbedrijven en verwerkers van houten deuren snel kunnen inschatten of deze aan de veiligheidseisen voldoen.


“Alle nieuwe GND-deuren worden voorzien van een nieuw garantielabel”, steekt Henk Breel, directeur Stichting GND, van wal. “Een nieuw label op een vertrouwde plek: aan de scharnierzijde van de deur.” Het nieuwe label bevat een QR-code. Door deze te scannen zijn in één oogopslag alle deurprestaties op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid zichtbaar. Breel: “Je weet meteen of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur-/kozijnelementen gaat en herkent direct de gewaarborgde prestatiegarantie en de levensreddende functie. Ook zie je meteen van welke fabrikant de deur afkomstig is. Handig in het geval van onderhoud of herplaatsing.”


Helderheid gegarandeerd

GND staat voor zekerheid en transparantie. “In de afgelopen jaren hebben we diverse deurprestaties toegevoegd aan de GND-garantie en deze zichtbaar gemaakt met verschillende labels. Omdat we het controleurs, inspecteurs en verwerkers van houten deuren graag zo gemakkelijk mogelijk maken, hebben we nu één uniform label ontwikkeld”, licht Breel toe. “Kortom, heldere deurprestaties, die snel en eenvoudig zijn af te lezen.”


Over GND

GND is de overkoepelende organisatie van 12 toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema's als veiligheid en duurzaamheid.

« Nieuws overzicht