Nieuwe dakrandbeveiliging van Roval Aluminium

Roval-RoofGuard® maakt werken op het platte dak veiliger

Binnen het ontwerp van gebouwen met platte daken moet de architect rekening houden met veiligheidsvoorzieningen die het werken op het dak mogelijk maken zonder dat er gevaar ontstaat. Roval Aluminium uit Helmond, ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwproducten, heeft hiervoor een nieuwe dakrandbeveiliging ontworpen: de Roval-RoofGuard®, onderdeel van Roval-RoofSafety®-systems.


Veiligheidsnormen

De uit aluminium opgebouwde Roval-RoofGuard® is een nieuw dakrandbeveiligingssysteem dat in hoogte verstelbaar is van 1000 tot 1170 mm. De dakrandbeveiliging voldoet aan alle veiligheidsnormen die nodig zijn om veilig het platte dak te kunnen betreden.
Zowel de staanders als de dubbele leuningen zijn vervaardigd van lichtgewicht aluminium, dat montage vergemakkelijkt. Ook de robuuste en sterke voet, waarin de staanders worden bevestigd is van aluminium. De Roval-RoofGuard® ontleent zijn stabiliteit en stevigheid aan de sterke constructie en aan de sterke Roval pvc-contragewichten. Vanuit de voet lopen de aluminium liggers evenwijdig aan het dak naar deze contragewichten.


Eenvoudige montage

De montage van het dakrandbeveiligingssysteem is vrij eenvoudig. De aluminium leuningen worden eenvoudig aan de staanders gemonteerd. Het aantal benodigde staanders, leuningen en liggers is afhankelijk van de lengte van de te beveiligen dakrand.


Een extra veiligheidsaspect is dat het Roval-RoofGuard® dakrandbeveiligingssysteem uit te rusten is met ledverlichting, die eventueel onderhoud aan het dak ook in het donker mogelijk maakt.
Dakdekkers en onderhoudsdiensten werken veiliger op het platte dak met Roval-RoofGuard®. Het A-blad Platte Daken 982 van stichting Arbouw vermeldt dat de beste beveiliging een permanente dakrand van tenminste één meter hoog is. Als deze dakrand ontbreekt, zoals in verreweg de meeste van de gevallen, dan heeft permanent leuningwerk volgens het A-blad van minstens één meter hoog de voorkeur. Dit leuningwerk moet, zoals bij het Roval RoofGuard® het geval is, onder meer een boven- en een tussenleuning hebben.


Onderhoudsarm aluminium

Extra voordeel van de Roval-RoofGuard® is dat het onderhoudsarm is. Aluminium behoudt jarenlang zijn kwaliteit en is nauwelijks aan erosie onderhevig.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie