Isoleren en vochtweren vloeren met 40 jaar ervaring

Schuimbeton isolerende totaaloplossing voor vloeren

Schuimbeton vervangt de oude vloer voor een lichtgewicht en hoogwaardig isolerende vloerconstructie. Ook als isolerende bodemafsluiter werkt schuimbeton perfect.  


Schuimbeton, hoe het werkt

Schuimbeton bestaat uit cement, water en een schuimvormende hulpstof. De belletjes in het mengsel zorgen ervoor dat het schuimbeton geweldig isoleert. Schuimbeton wordt aangebracht met een flexibele slang en is na uitharden zo hard als beton en.... ook nog eens zeer lichtgewicht door de hoeveelheid lucht in het beton. Daarnaast is het zelfnivellerend. Perfect voor het afsluiten van de kruipruimtebodem, maar ook voor het renoveren, verhogen of liften van vloeren waarbij zettingsgevoeligheid of bereikbaarheid een issue is!


Bij renovatievloeren vervangt schuimbeton de bewerkelijke traditionele systeemvloer. Een verzakte vloer wordt opgehoogd met schuimbeton. En als bodemafsluiter sluit schuimbeton de kruipruimtebodem af voor vocht. In alle gevallen kent schuimbeton de constructie een verhoogde isolatiewaarde toe.


Isolatiewaarde naar uw wens

Schuimbeton kent een door ISSO getoetste isolatiewaarde van Lambda 0,11. Afhankelijk van de toepassing en laagdikte kan de gewenste isolatiewaarde eenvoudig per constructie worden berekend en toegepast.


De voordelen
  • Lichtgewicht (vanaf 400 kg/m3);
  • Isoleert (Rc-waarde: 4,5 bij 500 mm);
  • Vloerverwarming rendeert maximaal;
  • Duurzaam & voordelig;
  • Renoveren, verhogen, liften, afsluiten voor vocht en kou;
  • Capillaire vochtindringing zeer laag;
  • Vorst- en krimp ongevoelig;
  • Vloeit perfect uit.

40 jaar schuimbeton specialist

Van Dijk Maasland B.V. gebruikt sinds eind jaren '70 schuimbeton voor een groot aantal bouwkundige oplossingen. 10.000'den woningen zijn reeds voorzien van een schuimbeton constructie van Van Dijk. Van Dijk werkt met eigen materieel en een team van vakkundige specialisten, zodat de kwaliteit wordt geleverd die u van zo'n schuimbeton specialist mag verwachten.


Referentieprojecten

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie