Vloerbedekking met gravure

Forbo voegt Marmoleum Signature toe aan het al brede scala linoleumproducten

Marmoleum is de linoleummerknaam van Forbo. Linoleum is een materiaal waarvan vloerbedekking, wand- en meubelafwerkingsproducten worden gemaakt. Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, met als basis hars en lijnzaadolie. Door zijn duurzame karakteristieken is linoleum een product van het verleden en het heden, maar vooral de toekomst. Dat toekomstgerichte wordt onderstreept door de introductie van Marmoleum Signature: een vloerbedekking waarin dessins worden gegraveerd. Dit geeft een geheel nieuwe dimensie aan vloerbedekking, waarmee Forbo zich in het bijzonder richt op retail, hospitality en leisure.

Graveren

Graveren wordt al heel erg veel toegepast in hout en metaal ten behoeve van informatieoverdracht en vanuit een decoratief oogpunt. Voor Forbo geldt vanzelfsprekend dat laatste. Daarvoor hebben de Forbo-designers vier dessins ontwikkeld: Raw, Cube, Circle en Tattoo. Bovendien is het mogelijk ook geheel eigen ontwerpen in de vloer te graveren. De gravures worden aangebracht in Marmoleum tegels van 25 x 25 of 50 x 25 cm.

 
4 Ontwerpen

Raw geeft het Marmoleum een unieke uitstraling door de schoonheid van imperfectie ontstaan door de werking tussen het materiaal zelf en de gravure. 

Circle bestaat uit twee op de grafische Bauhaus-patronen gebaseerde ontwerpen. De cirkels zijn voor een kwart in de tegels gegraveerd waardoor combinaties van tegels met diverse patronen kunnen worden gevormd.

Cube is de basis van een optische illusie. De kubussen geven de indruk van diepte waardoor een 3D-effect ontstaat. Ook hiervan zijn twee typen ontworpen. 

Tattoo geeft illustraties weer die een compromis zijn tussen abstract en figuratief; zij vertellen elk hun verhaal. Ze zijn vanzelfsprekend aan smaak onderhevig, maar aan Tattoo kan een individuele invulling gegeven worden die te vergelijken is met de mogelijkheden van een eenkleurige tatoeage.

Marmoleum Signature kan worden gebruikt om een hele ruimte te voorzien van gegraveerde tegels, maar ook om bepaalde gedeelten in een ruimte extra te accentueren.

Voor meer informatie kijk op de website van Forbo of stuur een e-mail
 

« Nieuws overzicht