Veel mogelijk met kleur en vorm aluminium dagkanten

Roval Aluminium heeft een uitgebreid assortiment aluminium bouwproducten voor daken, gevels en borstweringen.

Roval als totaalleverancier toonaangevend specialist in maatwerkoplossingen. Eén van die maatwerkoplossingen zijn aluminium dagkanten die het gevelbeeld veelal een unieke uitstraling geven. Dagkantoplossingen, die vaak – als esthetische eenheid - gecombineerd worden met de aluminium waterslagen van Roval.

In tegenstelling tot dagkanten van andere materialen, zoals hout of kunststof, zijn aluminium dagkantoplossingen duurzaam. Aluminium is onderhoudsarm, is nauwelijks aan erosie onderhevig en behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke uitstraling. Roval ontwikkelt, produceert en levert dagkantoplossingen voor zowel woning- als utiliteitsbouw in nieuwbouw-, renovatie- en herbestemmingsprojecten. Deze aluminium gevelelementen worden klantspecifiek gemaakt en kunnen in diverse afmetingen en uitvoeringen, afhankelijk van het ontwerp van de architect, geleverd worden in zowel geanodiseerde als in gemoffelde uitvoeringen en natuurlijk in vrijwel alle ralkleuren.


Kleurrijke dagkanten

Fraai en kleurrijk voorbeeld van de maatwerkmogelijkheden van aluminium dagkanten is het Integraal Kindcentrum De Samenstroom in Gemert. Hier vormen de gekleurde aluminium dagkanten een speels en opvallend element in het totale gevelbeeld. Afhankelijk van het invallend licht en de positie ten opzichte van de gevel zorgen de gekleurde dagkanten van een aanstekelijke speelsheid die nadrukkelijk bijdraagt aan de gebouwesthetiek. In het multifunctionele complex zijn de Michaelschool met vijftien klassen van Zicht Primair Onderwijs en een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang van Fides Kinderopvang gevestigd. Door de kleuraccenten in de gevel de aluminium dagkanten schemert het gebouw tussen de bestaande bomen. Om de kleurrijke gebouwbeleving volledig tot zijn recht te laten komen, zijn de stammen van deze bomen speciaal hoog opgesnoeid. 


Vorm

Daar waar bij De Samenstroom de kleur van de dagkanten beeldbepalend is, is dat bij jeugdobservatie- en behandelingscentrum De Hondsberg in Oisterwijk vooral de vorm van de dagkanten in combinatie met de witte omkadering, die meanderend om de vensters over het gebouw heen loopt. Hierdoor wordt het beeld gecreëerd van aparte woningen. Beide voorbeelden laten goed zien wat er met maatwerk in aluminium dagkanten van Roval Aluminium mogelijk is.


Klik hier voor meer informatie over de aluminium dagkanten van Roval Aluminium
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie