De eerste zijwaarts openschuivende doekzonwering

Met de RENSON® Slidefix® blijven schuiframen ook mét zonwering bruikbaar als doorgang

De Slidefix biedt als eerste zijwaarts openschuivende doekzonwering een praktische oplossing voor grote schuiframen. Aangezien die de logische openingsrichting van schuiframen volgt, blijft het raam ook mét zonwering, perfect bruikbaar als doorgang.


Daglicht is uiterst belangrijk voor een comfortabel gevoel binnenshuis en dus zweert hedendaagse architectuur bij grote glaspartijen. De uitdaging bestaat er dan wel in om binnenvallend zonlicht onder controle te houden om te vermijden dat de binnentemperatuur in de zomer te hoog oploopt. Windvaste buitendoekzonwering is in dat opzicht de ideale oplossing, want die houdt zonnestralen tegen nog voor ze het glas bereiken. En dat terwijl het zicht naar buiten behouden blijft.


Bijkomende uitdaging bij schuiframen is dat ook mét zonwering de doorgang naar bijvoorbeeld het terras bruikbaar blijft. Aangezien de Slidefix de logische richting van een schuifraam volgt is die hier dan ook perfect op zijn plaats.


Slidefix

De Slidefix speelt bovendien perfect in op de trend van ‘invisible architecture’. De kast kan - net als de bovenste geleider - onzichtbaar in de spouwmuur geïntegreerd kan worden. De zijlat van de Slidefix verdwijnt in volledig geopende stand ook al tot helemaal in de kast. De onderste geleider kan op zijn beurt perfect in lijn met zowel de binnen- als buitenvloer ingewerkt worden. In functie van onderhoud is het trouwens handig meegenomen dat die makkelijk te demonteren is en voorzien is van een afwateringssysteem.


Dankzij de Fixscreen-technologie van Renson is ook dit type zonwering zeer windbestendig en duurzaam. De Slidefix is beschikbaar tot 4m breed en 3m hoog, wat maakt dat die in een dubbele configuratie tot 8m brede ramen aankan zonder tussenprofielen. De kast meet 150 bij 110 mm en kan - net als de profielen - afgewerkt worden in elke RAL-kleur. De bediening gebeurt elektrisch en kan gekoppeld worden aan bestaande detectoren of een domoticasysteem.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie