Meander en Laurens ontvangen Building Awards 2016; Tarkett trotse leverancier

Tarkett is trots dat de prijswinnaars de bewuste keuze hebben gemaakt voor haar vinylvloeren en feliciteert Meander en Laurens met hun behaalde awards!

Meander Medisch Centrum en Laurens Intermezzo Zuid, beiden geïnstalleerd met vloeren van Tarkett, ontvingen deze middag tijdens het International Federation of Hospital Engineering (IFHE) congres in Den Haag een Building Award. Meander ontving de tweede prijs van de International Building Award en de eerste prijs van de NVTG Building Award in de categorie Cure. Laurens nam de NVTG Building Award in de categorie Kortverblijf in ontvangst.


De jury, het internationaal comité van IFHE bestaande uit zeven leden uit verschillende landen, heeft in de laatste jaren een verandering opgemerkt binnen de zorg: waar het met betrekking tot design eerst ging over functionaliteit en efficiëntie, gaat het nu om designs waarin de mens centraal staat. Dit jaar legde de jury daarom de focus op ‘healing environments’.


Binnenluchtklimaat

Meander Medisch Centrum is verkozen tot winnaar in de categorie Cure van de NVTG Building Award. Tevens ontvingen zij de tweede prijs van de International Building Award 2016. “Speciale aandacht is gegaan
naar de individuele behoeften van de patiënten en comfort in patiëntenkamers. In het design van het ziekenhuis is veel aandacht besteed aan het binnenluchtklimaat”, aldus de jury.


Laurens Intermezzo 

Laurens Intermezzo Zuid heeft de eerste prijs ontvangen in de categorie Kortverblijf. Het revalidatiehotel heeft bij de inrichting gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren die het herstel positief beïnvloeden. De jury: “De mobiliteit van het gebouw is erg goed, zelfs op kamerniveau”. Tarkett is trots dat de prijswinnaars de bewuste keuze hebben gemaakt voor haar vinylvloeren en feliciteert Meander en Laurens met hun behaalde awards!

« Nieuws overzicht