Vraaggestuurde ventilatie en verwarming hand in hand dankzij het E+-systeem

Renson E+ndura combineert ventilatie-unit met warmtepomp

Met de Renson E+ndura wordt vraaggestuurde ventilatie, warmwaterbereiding en verwarming intelligent geïntegreerd in één toestel. De vervuilde, warme ventilatielucht wordt gerecupereerd via lucht/water-warmtepomptechnologie voor die afgevoerd wordt. Deze systeemoplossing draagt zo ruim bij tot het verlagen van de EPC-waarde van de woning en voldoet aan de verplichting van het gebruik van hernieuwbare energie.


Duurzame comfortoplossing

Een verlaging van de EPC-waarde én tegelijk voldoen aan de verplichting van gebruik van hernieuwbare energie: het is voor u als architect dé uitdaging van vandaag. Met het E+-ventilatiesysteem sla je twee vliegen in één klap. Vraaggestuurd ventileren zorgt ervoor dat het ventilatiedebiet kan beperkt worden in functie van de reële vraag, waardoor ook het warmteverlies door ventilatie daalt. Dankzij de recuperatie van warmte uit de afgevoerde ventilatielucht is het anderzijds ook mogelijk om een goed geïsoleerde en luchtdicht gebouwde woning zo goed als autonoom te verwarmen.


Ventilatie en hernieuwbare energie hand in hand 

De E+ndura van Renson is het hart van het E+-systeem. Deze ventilatie-unit brengt dankzij de ingebouwde warmtepomp de warmte uit de mengluchtstroom (buitenlucht gemengd met de afgevoerde ventilatielucht) op een hoger, bruikbaar temperatuurniveau voor ruimteverwarming. Daarnaast kan die duurzaam opgewekte energie ook aangewend worden om het sanitair warm water in het geïntegreerde boilervat (300 l) op te warmen. Zo is er steeds voldoende sanitair warm water beschikbaar.


Hybride opstelling


Toch wordt de E+ndura steeds in hybride opgesteld met een externe laagvermogen verwarmingsketel (op gas of stookolie). Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare duurzame verwarmingsvermogen van de E+ndura, of ligt het actuele duurzame rendement van de unit te laag, dan wordt die verwarmingsketel aangesproken. 


Meer info?

www.renson.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie