Werken op het dak veiliger met de Roval-RoofGuard

Roval Aluminium heeft de introductieversie van de RoofGuard® uitgerust met rechte staanders; in de toekomst zal de aluminium dakrandbeveiliging worden uitgebreid met andere varianten en opties.

Met de introductie van de Roval-RoofGuard®, de nieuwste aanwinst in het productgamma van Roval Aluminium, is het werken op het platte dak weer een stukje veiliger geworden. Deze lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging maakt deel uit van het assortiment aluminium beveiligingsproducten: Roval-RoofSafety®Systems.


Modulair

De Roval-RoofGuard® is een modulair systeem dat in hoogte verstelbaar is. Zowel de staanders als de dubbele railing zijn vervaardigd van lichtgewicht aluminium dat montage vergemakkelijkt. Ook de robuuste en sterke voet, waarin de staanders en liggers worden bevestigd is van hoogwaardig aluminium. De Roval-RoofGuard® ontleent zijn stabiliteit en stevigheid aan de constructie en aan de uit gerecycled kunststof vervaardigde en duurzame contragewichten van 25 kg. Vanuit de voet lopen de aluminium liggers evenwijdig aan het dak naar deze contragewichten.


Eenvoudige montage

De montage van het dakrandbeveiligingssysteem is vrij eenvoudig. De aluminium railing kan snel aan de staanders worden gemonteerd. Ook de bevestiging van de liggers in de voet en het kunststof contragewicht is met een simpele handeling zó gebeurd. Het aantal benodigde staanders, leuningen en liggers is afhankelijk van de lengte van de te beveiligen dakrand.


Roval Aluminium heeft de introductieversie van de RoofGuard® uitgerust met rechte staanders; in de toekomst zal de aluminium dakrandbeveiliging worden uitgebreid met andere varianten en opties. 
Een extra veiligheidsaspect is dat het Roval-RoofGuard® dakrandbeveiligingssysteem uit te rusten is met ledverlichting, die eventueel onderhoud aan het dak ook in het donker mogelijk maakt.


NEN-EN 13374

De Roval-RoofGuard® is getest conform NEN-EN 13374, klasse A. Dat betekent dat de dakrandbeveiliging weerstand moet kunnen bieden tegen een neerwaartse kracht van 1,25 kN zonder dat de functionaliteit van de beveiliging verloren gaat. De randbeveiliging mag bovendien niet meer doorbuigen dan 35 mm bij een zijdelingse belasting van 0,4 kN en de dakrandbeveiliging moet zijn functionaliteit behouden bij een opwaartse belasting van 0,3 kN. De constructie van de Roval-RoofGuard® is bovendien in het testlab van moederbedrijf Reynaers Aluminium in het Belgische Duffel met succes indicatief getest met de zogenaamde glasparelzakproef. Dit is een praktijktest voor verticaal geplaatste constructies om de doorvalveiligheid te testen van de Roval-RoofGuard®.


Groot voordeel van de Roval RoofGuard® naast zijn stabiliteit en stevigheid, is dat het systeem onderoudsarm is. Het hoogwaardige aluminium behoudt een aluminiumlevenlang zijn kwaliteit en is nauwelijks aan erosie onderhevig.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie