Patinakleur NedZink NOVA centraal bij materiaalkeuze dakconstructie nieuwbouwproject

Verticale felsbanen NedZink zorgen voor verrassend effect op dak Bergeijkse nieuwbouwvilla

Verticale felsbanen NedZink NOVA staan strak in het gelid op het imposante en stijlvolle dak van de Bergeijkse nieuwbouwvilla. Het bijzondere van dit huis is dat de kleurstelling van NedZink NOVA centraal stond bij de keuzes van de andere bouwmaterialen zoals de baksteen en het kozijn. Daarom is de woning prachtig in balans.”


Bijzondere dakconstructie

Door de intensieve samenwerking tussen zinkmeester Jack Bax van Bax Koper- en zinkspecialist en architect Ruud Kouwenberg is bij het ontwerp een nette verdeling ontstaan van de felsbaanbreedtes. Hierdoor wordt de dakkapel precies in het midden geplaatst. Voor een mooi contrast is de dakkapel bekleed met horizontale plankprofielen NedZink NOVA waarbij de verticale felsbaan als verholen goot is opgezet. Aan de rechterzijde is een grote zonnecollector voor warm water in het dak geïntegreerd evenals vier dakramen aan de voorzijde van het huis. De zinkstroken en de benodigde gootstukken zijn door Bax geprefabriceerd van NedZink NOVA, zodat één egale patinakleur wordt  verkregen.

  • Fabrikant:              NedZink B.V.                                Budel-Dorplein
  • Architect:               Ruud Kouwenberg Architect   Valkenswaard
  • Zinkverwerker:    Bax Koper- en zinkspecialist  Bergeijk
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie