Pardak80: voor renovatiedaken en parkeerdaken met lage verkeersintensiteit

Pardak® is een demontabel systeem met tegels voor parkeerdaken. Het vangt bewegingen op in de onderconstructie, spreidt krachten bij het berijden

Met Pardak® van Zoontjens is het mogelijk om daken beschikbaar te maken als parkeergelegenheid. Pardak® is een demontabel systeem met tegels voor parkeerdaken. Het vangt bewegingen op in de onderconstructie, spreidt krachten bij het berijden, reduceert contactgeluiden en zorgt voor een optimale waterafvoer. Het Pardak®-systeem kent drie verschillende types en de nieuwste daarvan is Pardak®80.


Voor renovatie van het parkeerdak

Pardak®80 is een parkeerdaksysteem speciaal ontworpen voor renovatieprojecten en daken met een lage verkeersintensiteit, tot een totaalgewicht van 35 kN. Hoewel kleinere parkeerdaken van kantoren of autobedrijven minder intensief bereden worden, neemt de grootte en het gewicht van auto’s wel toe. Om deze parkeerdaken nóg stabieler te kunnen maken is het Pardak®80 systeem ontwikkeld. 


Het systeem

Het Pardak®80 systeem is een doorontwikkeling van het Pardak®-systeem. Bijna 40 jaar ervaring met parkeerdaken en de techniek van het bewezen Pardak®110 systeem ligt ten grondslag aan het nieuwe Pardak® 80 systeem. Pardak®80 bestaat uit een tegel in het formaat 798x798x80 mm gecombineerd met een tegeldrager, kruisstuk en spanelement. Door het opspannen van het tegelveld ontstaat stabiliteit op het parkeerdak. Bij goed onderhoud, wordt de levensduur geschat op 30 jaar. De Pardak®80 tegel is lichter dan de Pardak®110 tegel en is daardoor zeer geschikt voor renovatie op daken die minder gewicht kunnen dragen. 


Parkeerdak op nieuwbouw Suzuki Den Haag

Het systeem is voor het eerst toegepast op de nieuwbouw van Suzuki-dealer Kees Balvert in Den Haag. Steeds vaker kiezen autodealers ervoor om het dak te gebruiken, omdat ze daarmee hun autovoorraad zodanig kunnen parkeren, dat de auto’s goed bereikbaar zijn, snel kunnen worden voorgereden, tegen diefstal zijn beveiligd en geluidsarm zijn te verplaatsen. Het resultaat hier is een mooi en stabiel parkeerdak.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie