Nieuw! McAlpine MacValve: de sifon zonder waterslot

Afvoerproblemen, onvoldoende beluchting, te weinig ruimte of last van een overstroming gehad?

Gebruik dan de nieuwe toevoeging uit het McAlpine assortiment van Walraven: de McAlpine MacValve.


Omdat deze handige sifon geen waterslot heeft, kan het nooit uitdrogen door verdamping of onvoldoende gebruik van het lozingstoestel. Het membraan opent door middel van waterdruk, zodat het water vrij weg kan stromen. Het membraan sluit zichzelf vervolgens zodat nare luchtjes en rioolgassen niet kunnen ontsnappen.


De MacValve kan worden geïnstalleerd in installaties waar een keerklep toegevoegde waarde heeft voor de afvoer en kan worden gebruikt om de afvoer van een drukventiel aan te sluiten. Het product kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Let erop dat bij horizontale installatie de pijlen in de bovenste en onderste positie staan voor een juiste installatie.


De MacValve is ideaal voor onder andere:
  • Zomerhuisjes waar een gebruikelijke sifon droog kan komen te staan;
  • Condensafvoer voor airco units of cv ketels;
  • Inbouw onder de wastafel/keukenkastjes waar weinig inbouwhoogte beschikbaar is.


De sifon kan in bestaande situaties worden toegepast als terugslagklep om terugloop te voorkomen en functioneert als beluchter. Het kan worden toegepast bij condensafvoer van airconditioning of overdrukventiel van CV. 


Het wordt afgeraden de McAlpine MacValve te gebruiken voor installaties waar geen mogelijkheden zijn voor toegang t.b.v. onderhoud. Belangrijk: giet geen ontstopper door de MacValve!


Kijk voor meer informatie op de website van Walraven. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie