De Emco entreemat als richtingaanwijzer voor blinden en slechtzienden

Deze unieke entreemat creëert door zijn wisselende profielhoogtes en haaks op de looprichting liggende profielen een richtingaanwijzer voor blinden en slechtzienden rechtstreeks vanaf de gevel tot aan de gewenste locatie in het pand.

Emco heeft sinds enige tijd een entreemat die als richtingaanwijzer fungeert voor blinden en slechtzienden. Deze profielmat is een uitbreiding van de serie DIPLOMAAT en heet 522 TLS R. De mat is ontwikkeld voor inpandige overdekte entrees (zone 2) en heeft een goede berijdbaarheid.


Entreemat met wisselende profielhoogtes

Deze unieke entreemat creëert door zijn wisselende profielhoogtes en haaks op de looprichting liggende profielen een richtingaanwijzer voor blinden en slechtzienden rechtstreeks vanaf de gevel tot aan de gewenste locatie in het pand. Blinden en slechtzienden kunnen aan de mat voelen waar ze zijn en zich oriënteren op het vinden van trappen, deuren, gangen en liften. Voor slechtzienden zorgen zowel de hoge contrastkleuren van de tapijtinlagen, antraciet en lichtgrijs, als de aluminium profielen, naturel of zwart, voor een goede geleiding. Ook voor mensen zonder zichtbeperking kan deze entreemat helpen bij het oriënteren.


Verlaging van schoonmaakkosten

Behalve functioneel als richtingaanwijzer zorgen ze ook voor een uitstekende vuil- en vochtopname, met als voordeel: een aanzienlijke verlaging van de schoonmaakkosten van de aangrenzende vloerbedekking.

  • Omschrijving:           oprolbare slijtvaste entreemat
  • Belasting:                   zwaar 
  • Draagprofiel:            sterk contactgeluidgedempt aluminium draagprofiel
  • Loopvlak:                   geïntegreerde, slijtvaste, verrottingsvaste ruwharig tapijtstroken
  • Profielafstand:         3 mm
  • Hoogte:                       wisselende profielhoogte van 17 en 22 mm
  • Gewicht:                     10 kg / m²
  • Kleur van de tapijtstroken:    grijs, antraciet, 

Meer informatie is te lezen op de website van Emco Benelux. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie