Duco brengt intelligente regelklep voor collectief wonen en utiliteit op de markt

Duco bundelde zijn ervaring, marktkennis en knowhow voor de ontwikkeling van een intelligente regelklep als gepast antwoord op collectieve luchtafvoer.

In combinatie met een (drukgestuurde) dakventilator zorgt de Intelli Air Valve (iAV) voor een centrale of zonale luchtafvoer binnen het gehele gebouw. Hiermee geeft de fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen invulling aan een compacte oplossing voor toepassing in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen of utiliteit.


“De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen”, opent Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Bij renovatie lenen deze gebouwen zich echter niet altijd even gemakkelijk om een aparte afvoerventilator per zone of woning te voorzien. Doordat een gezond en comfortabel binnenklimaat in élk gebouw bij Duco op de eerste plaats staat, wilden we dan ook graag tegemoetkomen aan de prangende vraag om ook in dergelijke situaties slimme vraagsturing mogelijk te maken.”


Beschikbaar in vier uitvoeringen

“Samen met een (drukgestuurde) dakventilator garandeert de Intelli Air Valve een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw”, verduidelijkt Dejonghe. “Dit maakt het gebruik van een zonaal geregelde mechanische afvoerventilator per wooneenheid evenwel overbodig.”


Afhankelijk van het project biedt deze intelligente regelklep, beschikbaar in vier uitvoeringen – CO2, Vocht, Toilet of Sensorless –, de keuze tussen een centraal of zonaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem, waar de iAV deel van uitmaakt, kan bovendien volledig naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden.


Installatie- en onderhoudsvriendelijk

“De Intelli Air Valve biedt niet enkel installatiegemak. Dankzij het gepatenteerde regelkleppensysteem, waarbij de regelklep eenvoudig uit de behuizing kan worden verwijderd, is de klep tevens gemakkelijk te onderhouden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met de elektronisch gestuurde ventilatieroosters van Duco is een extra troef. Dit resulteert in een gezond en comfortabel binnenklimaat in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen, scholen én kantoren”, besluit Duco’s marketing manager.


Benieuwd naar meer? Bekijk dan ons geanimeerd filmpje of surf naar de website van Duco voor meer technische info!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie