Prachtige kunststof dakranden met uiteenlopende uitstralingen

Kunststof dakranden zijn gemaakt uit 100% gerecycled kunststof, zijn erg duurzaam en dragen bij aan het milieu

Vroeger was een houten dakrand heel normaal, tegenwoordig zie je steeds meer dakranden afgewerkt met duurzame kunststof materialen.

De beweegredenen voor deze verandering zijn:
  • Natuurlijke uitstraling met kunststof eigenschappen;
  • Groot assortiment dus een grote ontwerpvrijheid;
  • Gemakkelijk te verwerken;
  • Onderhoudsarm;
  • Op de langere termijn de goedkoopste oplossing.
 
Duurzame uitstraling met kunststof eigenschappen

Kunststof dakranden zijn gemaakt uit 100% gerecycled kunststof, zijn erg duurzaam en dragen bij aan het milieu (er zal geen extra ontbossing plaatsvinden).  Op de kunststof panelen wordt een structuurfolie aangebracht. Deze structuurfolie draagt, naast de vele kleuren, zorg aan de UV-bestendigheid, slagvastigheid, weersbestendigheid en aan een lange levensduur. De structuur kan er voor zorgen om een vertrouwde natuurlijke hout uitstraling maar met kunststof eigenschappen. 

 
Grote ontwerpers vrijheid met kunststof dakranden

Kunststof dakranden zijn leverbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. De dakranden zijn leverbaar met een holle kamerprofiel of een volschuim kern. De holle kamerprofiel dakranden worden geleverd met een structuurfolie. Dankzij deze folie zijn de dakranden in vele unikleuren leverbaar.

Dakrand met holle kamer profiel: 

De volschuim dakranden zijn te verkrijgen met een nerfstructuurfolie of een houtstructuurnerf. De houtstructuurnerf bootst een natuurlijke hout uitstraling uit en geeft de dakranden de look en feel van een houten dakrand. Naast de standaard volschuim dakrand uitvoering zijn er ook volschuim dakrandpanelen met een sierkraal. Door de sierkraal wordt er een unieke en authentieke uitstraling gerecreëerd.

Bekijk hier de dakranden van VinyPlus. 

Denk aan de uitvoerder

Denk bij het ontwerpen aan de uitvoerder. Hoe gemakkelijker de producten zij te verwerken, hoe sneller en mooier het resultaat. 
De dakrandpanelen zijn leverbaar in variërende afmetingen. De panelen worden zijn verkrijgbaar in standaard 6 meter lengtes voor een snelle en eenvoudige montage. De diktes en de breedtes van de panelen variëren, waardoor er voor elk project een oplossing is! 

Bekijk hier het Milexx assortiment of het Milexx sierkraal assortiment.


De montage van kunststof dakranden kan gedaan worden op verschillende manieren zoals: directe verlijming voor een blinde bevestiging, met schroeven of als je VinyPlus dakranden toepast, kun je het doen met een haakse hoek profiel of clip profielen. 

Bekijk hier het Eurotexx assortiment.

Denk ook aan de eindgebruiker

Niemand wilt veel tijd kwijt zijn aan onderhoud van in dit geval een dakrand. Een houten dakrand zal zijn nieuwe staat niet lang behouden, er kan verkleuring optreden of zelfs dat het hout gaat rotten. Hierdoor is het zaak om na +/- 5 jaar de dakrand geheel te vernieuwen of te renoveren. Tijdens deze  5 jaar is het van belang om de dakrand geregeld schoon te maken om de gebreken uit te stellen. Wie als eindgebruiker zit daar op te wachten? Kies voor kunststof dakranden waardoor de eindgebruiker niet veel tijd kwijt is met onderhoud of renovatie. 
Tevens is de keuze voor kunststof dakranden, op langere termijn, de goedkoopste optie. Het is duurder in de aanschaf maar dankzij de lange levensduur zal je er langer van kunnen genieten zonder een renovatie of vernieuwing uit te voeren. 


De voordelen op een rijtje:
 
  • Eenvoudige montage
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • UV bestendig
  • Vochtbestendig 
  • Weerbestendig
  • Verfraait het aanzicht van de woning
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie