30BD plafondsysteem Hunter Douglas: veelzijdig en interessante visuele effecten

Hunter Douglas levert lineair plafond voor Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

Het lineaire 30BD plafondsysteem biedt interessante ontwerpmogelijkheden. De lineaire 30BD panelen worden gekenmerkt door veelzijdigheid en bieden interessante visuele effecten, afwerkingen, perforaties en curves. U kunt verschillende kleuren en panelen combineren om de perfecte look voor uw project te creëren. 30BD plafondpanelen worden geproduceerd van duurzaam gerolvormd aluminium en afgewerkt met een coating voor een lange levensduur met weinig onderhoud.

 

De eisen voor de nieuwbouw van het Internationaal Strafhof in Den Haag waren behoorlijk complex en uitdagend. Het nieuwe complex doet recht aan slachtoffers van ernstige misdaden en beschermt ze, maar laat tegelijkertijd de vermeende misdadigers die er vervolgd worden hun menselijkheid behouden. Het interieur van het 56.000 vierkante meter tellende complex is gebouwd op ingetogen allure en maakt geen onderscheid tussen slachtoffers, daders en medewerkers. Hunter Douglas leverde maatwerk voor dit interieur met circa 29.000 vierkante meter slanke, aluminium plafondlamellen. 


Het ICC is geïntegreerd in die natuur door het gebouw als het ware ‘in te graven’ in de duinen. Daarvoor is een hap uit de duinen genomen en op die plek staat nu het zes gebouwen tellende complex. Het bestaat uit vijf kantoorgebouwen en de Court Tower, die boven de rest uittorent. Het ingraven van het gebouw zorgt voor extra bescherming en contrasteert met de omgeving, maar de ligging geeft bezoekers, slachtoffers en verdachten ook een gevoel van rust, vertrouwen en hoop. 


Strak en functioneel

Het interieur van het Internationaal Strafhof is hoogwaardig afgewerkt en allesbehalve saai, maar wel strak en functioneel. Bovendien hebben de media en hun camerateams een neutrale achtergrond nodig, omdat alle rechtszaken live worden uitgezonden. Het duurzame karakter van aluminium was eveneens van belang in de keuze. De kantoren van het strafhof worden duurzaam verlicht met LED-verlichting. Daarvoor zijn 100.000 LED-armaturen volledig geïntegreerd in de geperforeerde lamellen, waardoor het plafond de strakke uitstraling behoudt.


Voor meer informatie, bezoek dan de website van Hunter Douglas of neem contact op met Hunter Douglas Architectural Nederland: 010-4962222. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie