Duurzame oplossingen voor vloersystemen

Sika Comfortfloor® is goed bestand tegen intensief gebruik.

Wij erven de aarde niet van onze ouders, maar hebben haar in bruikleen van onze kinderen. Dat schept verplichtingen. En biedt grenzeloze mogelijkheden. Want juist het besef dat wij in het hier en nu verantwoordelijk zijn voor de generaties die na ons komen, daagt ons uit met duurzame oplossingen te komen.


Duurzaam Sika 

Sika Comfortfloor® is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer creëert een sterke, naadloze barrière tegen water en reinigingsmiddelen. Eventuele krassen of beschadigingen zijn met de juiste reinigingsmiddelen te verwijderen of met een dunne, nieuwe laag weg te werken. De Sika Comfortfloor® systemen vereisen geen lijm of speciale ondergrond en hebben daarmee een lagere CO2-uitstoot dan andere, meer traditionele soorten vloerbedekkingen. Daarnaast is Sika Comfortfloor® geurloos tijdens installatie en gebruik. Het systeem voldoet aan alle kwaliteitsnormen voor binnen lucht voor wat betreft het vrijkomen van vluchtige organische stoffen (VOS) welke schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Het gebruik van de Sika® vloersystemen draagt bij aan uw Green Building, LEED en BREEAM (HEA9) certificeringen. Wij hebben onder andere systemen die geluiddempend werken en de akoestiek verbeteren. 


Duurzaam Pulastic

En natuurlijk zijn ook onze Pulastic® sportvloeren duurzaam! Sinds 1 januari 2009 is ieder bedrijf dat kunststof vloeren levert wettelijk verplicht een milieuvriendelijke (oplosmiddelvrije) coating toe te passen. De Pulastic® vloeren worden dan ook vanaf die datum met een water-gedragen coating uitgevoerd. Hierdoor is de uitstoot van schadelijke stoffen vrijwel tot nul gereduceerd. Daarnaast is Pulastic® al bijna vijftig jaar leverancier van polyurethaan (Pulastic®) sportvloeren. De ondergrond van deze sportvloersystemen bestaat uit een rubbergranulaat mat genaamd Regupol®. Geleverd door BSW uit Duitsland. Van oorsprong is Regupol® een verbinding van rubbergranulaat of –vezels met polyurethaanbindmiddelen en een duurzaam elastisch materiaal. De Pulastic® sportvloeren met Regupol® ondermat maken het mogelijk om sportplezier, esthetiek en sporttechnische kwaliteit te combineren en tegelijk te beantwoorden aan de milieuverplichtingen van vandaag.


Neem een kijkje op onze websites: www.sika.nl / www.pulastic.com voor duurzame referenties of meer informatie over onze duurzame oplossingen!
 

« Nieuws overzicht