Betrouwbare Gorter vloerluiken

Betegelbaar, waterafvoerend, opbouw en vlak.

Gorter vloerluiken zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassing en zijn leverbaar met scharnierend of uitneembaar deksel, in aluminium of staal, met tranenplaat bovenzijde of stoffeerbaar/ betegelbaar. De meeste vloerluiken m.u.v. de opbouwuitvoering liggen vlak in het vloeroppervlak.


Toepassing

Vloerluiken zijn uitermate geschikt voor de toegankelijkheid van ruimtes onder vloeren, zoals reservoirs, putten, leidingkokers, verdiepingen, enz. in woningbouw en utiliteitsbouw. Afhankelijk van de afmetingen worden 1 of 2 vloerluikdeksels gemonteerd. Vloerluiken worden compleet met deksel en instortframe geleverd. 


Scharnierende vlakke vloerluiken

Alle scharnierende vloerluiken uit aluminium of staal hebben een kanaalframe welke voorzien is van schroefdraad voor een directe aansluiting op de HWA of drainage. Het vloerluikdeksel is, onafhankelijk van afmetingen en gewicht, altijd veilig met één hand bedienbaar en controleerbaar. Het contrabalanssysteem biedt hulp bij het openen en remt bij het sluiten. Het vloerluikdeksel wordt automatisch vergrendeld in openstand en met een hand ontgrendeld.


Speciale uitvoeringen en afmetingen

De Type WA en WAPT-vloerluiken zijn leverbaar in vijf standaardafmetingen en in speciale afmetingen leverbaar. Afmetingen groter dan 1000 x 2500 mm worden met twee deksels uitgevoerd. De Gorter scharnierende vloerluiken zijn ook met elektrische bediening of in brandwerende uitvoeringen leverbaar.


Opbouw vloerluik

Voor het eenvoudig plaatsen van een vloerluik in een bestaande situatie kan het scharnierende opbouw vloerluik worden toegepast. Het luik wordt hierbij direct op het vloeroppervlak geschroefd onder gebruikmaking van afdichtband en kit. 


Combinatie met Gorter trap of ladder

Afhankelijk van afmetingen en toepassing kunnen de vloerluiken, type WA en WAPT, gecombineerd worden met een Gorter vaste verticale ladder, een opsteekladder of een vaste trap. In sommige gevallen kan een schaartrap worden toegepast.


Vloerluiken met uitneembaar deksel

Vloerluiken met uitneembaar deksel bieden een economische oplossing in situaties waarin het vloerluik niet frequent geopend wordt en de voorgeschreven afmetingen gering zijn. Immers de ARBO tilnorm beperkt het gewicht dat één persoon onder normale omstandigheden mag tillen tot 24 kg. Vloerluiken met uitneembaar deksel zijn vervaardigd uit aluminium of verzinkt staal en worden met een vlak of verdiept deksel en met bijbehorende handgrepen geleverd.


Meer productinformatie

Kijk op de website van Gorter voor aanvullende informatie en bestekteksten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie