Floorcrete, innovatief concept voor vloeren

Speciaal voor de vloerenmarkt heeft Mebin een betonsamenstelling ontwikkeld met de naam Floorcrete®.

Dit product is bij uitstek geschikt voor monolithisch af te werken vloeren. Door een unieke combinatie van een speciaal bindmiddel en een uitgekiende verhouding tussen zand en grind treedt er weinig of geen ‘bleeding’ op. De betonmortel is bovendien heel vlot verwerkbaar en kan over grote afstanden verpompt worden.


Eenvoudige plaatsing 

Via de betonpomp wordt het Floorcrete®-mengsel in het werk gestort. De gestorte specie wordt op de juiste hoogte gebracht en gelijk verdicht middels een trilbalk. De unieke samenstelling van het mengsel zorgt voor een laag ‘bleeding’-risico. De afwerking kan dus in een vroeg stadium aangevat worden. Van zodra de juiste sterkte wordt bereikt, kan men van start gaan met het vlinderen. Floorcrete® heeft bovendien een gefaseerde sterkte-ontwikkeling. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de vloer minder scheurgevoelig is. Het eindresultaat is een vlakke strakke monolithische vloer. 


Multifunctioneel en makkelijk 

De Floorcrete®-monolietvloeren worden in verschillende situaties toegepast zoals utiliteitsbouw, parkeergarages, ziekenhuizen, bedrijfsvloeren enz. Floorcrete® is daarom verkrijgbaar in verschillende sterkteklassen en in alle milieu- en consistentieklassen. bestand tegen minerale oliën en vetten.


Floorcrete® in het kort:
  • over grote afstanden verpompbaar 
  • zeer stabiel 
  • goede verwerkbaarheid 
  • met gebruikelijke materieel af te werken 
  • weinig tot geen ‘bleeding’ 
  • snel af te werken 
  • vertoont lage scheurgevoeligheid


Floorcrete® maakt deel uit van het productaanbod van Mebin. Meer info hierover op de website van Mebin

« Nieuws overzicht