Brandwerend wandluik van Gorter succesvol getest volgens EN-norm

Een wandluik is niet alleen een praktisch element dat toegang biedt tot schakelpanelen, leidingkokers of tussenruimten

Het brandwerende wandluik van Gorter is getest volgens EN 1634-1:2014. De test welke recent is uitgevoerd onder ISO 17025 accreditatie is zeer succesvol verlopen, waarbij het wandluik ruimschoots voldeed aan de gestelde eisen ten aanzien van brandwerendheid. Hiermee kan in navolging een officiële verklaring worden afgegeven welke niet alleen geldt op nationaal (voorheen vanuit KOMO) maar nu ook op Europees niveau!


Toepassing van brandwerende wandluiken

Een wandluik is niet alleen een praktisch element welk toegang biedt tot schakelpanelen, leidingkokers of tussenruimten, maar in een brandwerende uitvoering ook moet zorgen voor voldoende afscherming in het geval van brand. Het Gorter brandwerende luik is breed inzetbaar en vindt zijn toepassing in de woningbouw, utiliteitsbouw maar ook in de industrie. 


EN Brandwerendheidtesten

Zoals de Europese norm dit voorschrijft is het wandluik getest in volledige wandopstelling. Hiermee is er bij de testende instantie Efectis een praktijksituatie gerealiseerd, waarin de wederzijdse beïnvloeding van wand en wandluik, als totale constructie konden worden beoordeeld. De testen (volgens EN 1634-1:2014) hebben de volgende classificatieresultaten opgeleverd:

  • EI 1: 15 minuten
  • EI 2: 60 minuten
  • E: 120 minuten
  • EW: 120 minuten

In samenhang met de testen is er ook classificatierapport van bouwmaterialen en producten volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 beschikbaar gekomen voor de Gorter brandwerende wandluiken.


Duurzame afwerking en 5 jaar garantie

Het brandwerende wandluik is vervaardigd uit KTL behandeld staal en is afgewerkt met een poedercoating laag in de kleur RAL 9010. Samen met de 5 jaar Gorter garantie bent u meer dan verzekerd van een jarenlang bedrijfszeker gebruik. 


Afmetingen en plaatsing

Het Gorter brandwerende wandluik Type B is leverbaar in vier standaardafmetingen waarbij het luik is voorzien van een automatenslot. Het frame is voorzien van voorgeboorde gaten waarmee het wandluik snel en stevig te monteren is in vrijwel iedere brandwerende wandconstructie.

Meer informatie

Meer informatie over het Gorter brandwerende wandluik vindt op de website onder productgroep brandwerende vloer, wand en dakluiken. Het Efectis brandwerendheidscertificaat zal spoedig op de Gorter website bij het product te downloaden zijn. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie