Duurzame aluminium detaillering in de woningbouw

De woningmarkt is weer volop in beweging. Woningen worden momenteel weer sneller verkocht en er is een duidelijke tendens zichtbaar dat er meer woningen worden gebouwd.

Daarnaast gebeurt er in de renovatiesector ook het een en ander. Veel aandacht gaat daarbij uit naar het verduurzamen van woningen. De focus ligt net als bij nieuwbouw niet alleen op de energievoorziening en woningisolatie maar ook op het gebruik van duurzame bouwmaterialen.


Populariteit aluminium

Niet voor niets is de populariteit van aluminium als bouwmateriaal toegenomen. In de toepassingssfeer is aluminium uitermate duurzaam. Het is onderhoudsarm, het hoeft bijvoorbeeld niet na een aantal jaren overgeschilderd te worden en het is nauwelijks aan corrosie en weersinvloeden onderhevig, zoals bijvoorbeeld bij hout wel het geval is.
Roval Aluminium, ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen uit Helmond, is marktleider in aluminium detaillering in de woningbouw en utiliteitsbouw. Niet alleen in standaardoplossingen, zoals aluminium dakranden, maar ook in maatwerkoplossingen in zetwerk voor dak en gevel.


Duurzame kwaliteiten

De keuze voor aluminium detaillering hangt voor een groot deel samen met de duurzame eigenschappen. Architecten baseren daarnaast hun keuze voor aluminium op de esthetische kwaliteiten. Aluminium is makkelijk vormbaar, je kunt er rank mee profileren, er zijn diverse oppervlaktebehandelingen mogelijk en het is in oneindig veel kleuren leverbaar.


Aluminium in nieuwe woonconcepten

Je ziet bovendien dat aluminium vaste voet aan de grond heeft gekregen in nieuwe woonconcepten, zoals de Smaaktuin in Utrecht, dat onder de supervisie van architectenbureau Form door middel van een woonplanner gestalte heeft gekregen. Bewoners konden via deze woonplanner, waarvoor Form de database heeft aangelegd, zelf hun woning samenstellen. En overal in dit woonblok, dat een eigen binnentuin heeft, zijn aluminium detailleringen te vinden. Opvallend is dat bij enkele woningen de dakrandafwerking voorzien is van een robuuste aluminium afwerking die de vorm heeft gekregen van een reusachtig U-profiel. In werkelijkheid is het aluminium zetwerk, dat door Roval Aluminium volledig op maat is gemaakt. Datzelfde geldt voor de muurafdeksystemen van Roval, die voor verschillende doeleinden in het project zijn verwerkt. Als afwerking van de borstwering van het dakterras of als esthetisch dakrandafwerking. Fraai, functioneel en vooral duurzaam. 


Kleurmogelijkheden

Wat er mogelijk is met de kleuren waarin de aluminium detailleringen leverbaar zijn, laat het Integraal KindCentrum in Gemert goed zien. Hiervoor heeft Rinus Roovers Architect BV gekozen voor kleurrijke aluminium dagkanten, die perfect aansluiten op de belevingswereld van het kind. Roval Aluminium verzorgde dit levendige en duurzame aluminium maatwerk. 


Voor meer inspirerende projecten: bekijk de website van Roval.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie