Geef inbrekers geen kans

Renson breidt assortiment inbraakvertragende roosters uit met nieuw raamrooster

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kipraam laten openstaan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Met een inbraakvertragend rooster van Renson hoeft daar nochtans niemand meer van wakker te liggen. Maar ook bij andere toepassingen bewijzen de inbraakvertragende eigenschappen van de Renson roosters hun nut.


Inbraakwerendheid in 6 klassen

Een gebouw is maar zo goed beveiligd als z’n zwakste plek. Deuren en ramen zijn - net zoals roosters - in dat geval sowieso al benadeeld en naast de inbraakwerendheid van het product op zich, speelt de uitvoering en plaatsing ervan net zo’n belangrijke rol om indringers tegen te houden. 


Het vereiste beschermingsniveau van een gebouw wordt bepaald aan de hand van risicoanalyses die op nationaal of regionaal niveau enigszins kunnen verschillen. Daarbij spelen meerdere factoren zoals de functie en de situering van het gebouw en de bereikbaarheid van de gevelelementen in kwestie een rol. 
Aan de bekomen risicoklasse worden dan voor alle toegepaste gevelelementen van het gebouw minimale inbraakwerendheidsklasses gelinkt, die op basis van de Europese normen EN1627:2011 tot 1630:2011 kunnen toegekend worden. Deze klasses worden genummerd van 1 tot 6 waarbij de weerstandsklasse ‘6’ overeenstemt met het hoogste weerstandsniveau tegen een inbraakpoging - zie tabel). Voor woningen en niet uitzonderlijk inbraakgevoelige gebouwen is klasse 2 op vandaag de meest gebruikelijke klasse. 


Daarom breidt Renson het assortiment inbraakvertragende roosters vandaag uit met een nieuw raamrooster klasse 2 : 424RC2. 
Samen met de bestaande roosters 431RC2 voor opbouw en 421RC2 voor inbouw heeft Renson met dit nieuw raamrooster nu voor elke toepassing een klasse 2 oplossing. Bovendien beschikt Renson ook voor toepassingen met zeer hoge inbraakwerendheidseisen over het klasse 4 inbouwmuurrooster 423RC4.


Inbraakwerendheid hand in hand met esthetiek en duurzaamheid

Het is sowieso bij elk rooster van belang dat het zo in- of opgebouwd én gemonteerd is dat het inbraakvertragend werkt. Zeker op plaatsen die bereikbaar zijn of waar een kruk of slot in de buurt zit. Afhankelijk van het type en de vereiste klasse zijn de inbouwroosters van Renson om die reden voorzien van versterkte inox montagedoken (klasse 2) of van stalen staven om in de muur te bevestigen (klasse 4) en worden opbouwroosters gemonteerd met inbraakvertragende schroeven. Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters van Renson zijn echter 100% in aluminium uitgevoerd, met het oog op een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid (geen roestvorming mogelijk).


Veilig afsluiten, verluchten en koelen

Voor zowel particuliere woningen als voor projecten (kantoren, fabriekshallen, …) is het belangrijk om in warmere periodes ’s nachts ramen te kunnen open laten om grote stromen koelere lucht binnen te halen die de binnentemperatuur gratis kunnen doen dalen. Deze ventilatieve koeling kan nu ook op een veilige manier gebeuren met een geschikt inbraakvertragend rooster voor het open raam.


Eindeloos assortiment, van standaard tot maatwerk

Met ruim een eeuw ervaring is Renson als fabrikant een absolute specialist in de productie en ontwikkeling van aluminium gevel- en raamroosters. De jarenlange expertise resulteert in een breed assortiment standaardafmetingen en -vormen. Maar wanneer ook daarmee niet aan bepaalde eisen voldaan wordt, komt de ‘Customized Solutions through Innovations’-afdeling van Renson in actie. Voor grotere projecten werkt die oplossingen op maat uit ‘à la tête du client’. De Renson-roosters zijn in Nederland te verkrijgen via Storax
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie