Hekwerk Heras beschermt mini sportarena Colourfield

Dit unieke sportveld wordt beschermd door een uniek hekwerk: Uni Security.

Colourfield is een concept wat sportactiviteiten naar de steden brengt. Het is een compleet geïnstalleerde mini sportarena met een sociaal sport programma met uitstekende sport faciliteiten, verlichting en schoon drinkwater. Dit concept wordt gerealiseerd door de bijdrage van verschillende bedrijven, waaronder Heras. 
In het hart van New Delhi heeft de Indiase minister van Jeugdzaken en Sport Shri Vijay Goel onlangs het eerste ‘Colourfield’ geopend. Bij de opening waren de acht Nederlandse bedrijven aanwezig die verantwoordelijk waren voor het ontwerp en de aanleg van dit innovatieve sportveld.


Dit unieke sportveld wordt beschermd door een uniek hekwerk: Uni Security. Het hekwerk van Heras is geplaatst om er voor te zorgen dat het sportveld veilig en beschermd is. Omdat de verticale draden door een horizontaal u-profiel gaan, kan de verbinding niet loslaten waardoor verwondingen uitblijven en trillingen worden gedempt. De sterke verbinding maakt losknippen moeilijk. Bovendien heeft Uni Security een glad oppervlak wat overklimmen moeilijk maakt. Hierdoor wordt vandalisme beperkt.


Colourfield in India

Het Colourfield is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken en FME Dutch Sports Infrastructure, een bedrijvencollectief dat zich inzet voor internationale uitwisseling van Nederlandse innovaties en ideeën rondom grote sportevenementen. De Indiase Sports Authority stelde voor het project een stuk publieke grond op een toplocatie beschikbaar, pal naast het Nehru nationale stadion. Het Colourfield is ontworpen met de Indiase behoeften en omgeving in het achterhoofd. Zo is er gebruik gemaakt van kunstgras en duurzaam licht. Rond het veld is een systeem aangelegd om regenwater op te vangen en te zuiveren.
 

« Nieuws overzicht