Derako en Foreco presenteren nieuw gevelsysteem op Material Xperience 2017

Van 6 t/m 10 februari 2017 staan Foreco en Derako op de Material Xperience in Utrecht. Hier wordt het product NobelWood FRX in het Derako fixing systeem gepresenteerd.

Dit unieke onderhoudsvrije gevelsysteem met hout wordt nu voor het eerst toegepast bij Villa Suikerkamp in de Keukenhof.


Zichtloze bevestiging

Derako Façade Systems en Foreco hebben de krachten gebundeld voor een unieke ontwikkeling op het gebied van gevelbekleding. Het materiaal NobelWood FRX wordt door middel van het Derako fixing systeem, bestaande uit geanodiseerde aluminium profielen inclusief gepatenteerde RVS clips onzichtbaar bevestigd. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde. Hierdoor blijft het uiterlijk lang intact omdat er geen schroeven en nagels in de lamellen zitten. Dit voorkomt beschadigingen aan het hout en corrosiestrepen.


Een brandveilig alternatief voor tropisch hardhout

Door jarenlange vakkennis en eigen faciliteiten voor het bewerken van hout biedt het familiebedrijf Foreco een reeks aan houtsoorten voor unieke en innovatieve toepassingen. Eén van deze houtinnovaties is NobelWood FRX; een onderhoudsvrij, brandveilig, alternatief voor hardhout. Naast dit materiaal heeft Foreco ook nog andere mogelijkheden die geschikt zijn voor de toepassing in het Derako Foreco gevelsysteem. 


NobelWood biedt een goed alternatief voor tropisch hardhout op basis van snelgroeiend dennenhout en een nieuwe plantaardige hars met een vacuüm druk behandeling. De biologische behandeling van dennenhout biedt een exclusieve uitstraling en hoge kwaliteit. Na de verduurzaming krijgt het hout een brandvertragende behandeling van Lonza Wood Protection. Met de Fire Retardant Exterior (FRX) behandeling biedt Lonza de mogelijkheid om hout te voorzien van een weersbestendige brandvertragende bescherming zonder dat het de natuurlijke uitstraling verliest. De combinatie van brandveiligheid op Euroklasse B niveau samen met de duurzaamheid van NobelWood biedt een uniek product. 


Monumenteel en toch eigentijds; Villa Suikerkamp

NobelWood FRX in combinatie met het Derako fixing systeem wordt op dit moment toegepast bij de nieuwe villa in de voormalige moestuin van Kasteel Keukenhof. Villa Suikerkamp, zoals het gebouw genoemd wordt, is ontworpen door Bureau Cees met als uitgangspunten dat het moet passen bij de monumentale omgeving maar toch een eigentijds karakter heeft. Kasteel Keukenhof blijft het ‘hoofdpand’ en de villa is dus een groot bijgebouw. Door het hout wordt er verwezen naar een historische boerenschuur, terwijl het toch een imponerend gebouw is. De natuurlijke uitstraling past uitstekend bij de schitterende landelijke omgeving. 


Premium materiaal tentoonstelling

Van 6 t/m 10 februari staan Foreco en Derako samen op de Material Xperience in Utrecht, gelijktijdig met de Bouwbeurs 2017. Het is een toonaangevende materiaal tentoonstelling met innovaties van meer dan 100 geselecteerde partners. Er zijn diverse producenten en leveranciers van bouwmaterialen aanwezig.


De adviseurs van Foreco verwelkomen u graag op onze stand voor inspiratie en meer informatie over de unieke combinatie van NobelWood en de toepassing van het Derako fixing systeem.  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie