Slidefix: de eerste zijwaarts openschuivende doekzonwering, ook voor binnen- en buitenhoeken

De Slidefix biedt als eerste zijwaarts openschuivende doekzonwering een praktische oplossing voor grote openingen en schuiframen.

Aangezien die de logische openingsrichting van schuiframen volgt, blijft het raam ook mét zonwering, perfect bruikbaar als doorgang, en dat in zowel een enkele, dubbele of binnen- en buitenhoekopstelling.


Kast, geleiders en zijlat onzichtbaar ingewerkt

‘Invisible architecture’ is een nieuwe trend, die past binnen de drang naar minimalisme. De Slidefix speelt daar perfect op in met een kast die - net als de bovenste geleider - onzichtbaar in de spouwmuur geïntegreerd kan worden en de zijlat die in volledig geopende stand tot helemaal in de kast verdwijnt. Dankzij een (optioneel) inloopprofiel aan de andere kant is bij een enkele opstelling niet alleen de spouw makkelijk af te werken, maar is die zijlat ook daar aan het oog onttrokken met de screen helemaal dichtgeschoven. De onderste geleider kan op zijn beurt perfect in lijn met zowel de binnen-als buitenvloer ingewerkt worden. In functie van onderhoud is het trouwens handig meegenomen dat die voorzien is van een afwateringssysteem en makkelijk te openen is. 


Binnen- en buitenhoeken

In een hoekopstelling is de Slidefix voortaan trouwens zowel voor binnen- als buitenhoeken bruikbaar. Dat heeft die te danken aan het feit dat boven- en ondergeleiders in verstek afgewerkt worden zodat die bovendien nog nauwkeuriger op elkaar aansluiten. Esthetisch brengt dit een nog mooiere integratie in een strakke en minimalistische architectuur met zich mee.  De  zijlatten sluiten nauwgezet op elkaar aan wanneer beide screens dichtgeschoven worden.


Duurzaam, windvast en makkelijk te bedienen

Dankzij de Fixscreen-technologie van Renson is ook dit type zonwering zeer windbestendig en duurzaam. De Slidefix is beschikbaar tot maximum 4m breed en 3m hoog, wat maakt dat die in een dubbele configuratie tot 8m brede ramen aankan zonder onaantrekkelijke tussenprofielen. De kast meet 150 bij 110 mm en kan - net als de profielen - afgewerkt worden in geanodiseerd of gelakt aluminium in elke RAL-kleur. De bediening gebeurt elektrisch en kan gekoppeld worden aan bestaande detectoren of een domoticasysteem.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie